Oranje mist aanvoerder Van Dijk bij afsluiter EK-kwalificatie

Reacties

Virgil van Dijk komt in het laatste EK-kwalificatieduel van Oranje met Estland niet in actie. De aanvoerder van het Nederlands elftal heeft het trainingskamp verlaten wegens persoonlijke omstandigheden.

Oranje mist aanvoerder Van Dijk bij afsluiter EK-kwalificatie
© Pro Shots
Nederland
Nederland
5 - 0
Estland
Estland

Met Van Dijk in de basisopstelling plaatste Nederland zich zaterdagavond in en tegen Noord-Ierland nog voor het EK. Het thuisduel met Estland van komende dinsdag in de Johan Cruijff Arena moet in dat opzicht dus een feestwedstrijd worden, maar gaat aan de 28-jarige verdediger van Liverpool voorbij. Tot nu miste Van Dijk nog geen minuut in de EK-kwalificatiereeks.

Behalve Van Dijk zal ook Marten de Roon niet in actie komen tegen Estland. De controlerende middenvelder is geschorst na zijn gele kaart van zaterdagavond in Belfast. Of Memphis Depay en Georginio Wijnaldum er weer bij zijn, is nog niet duidelijk. Memphis miste het duel met Noord-Ierland wegens een hamstringblessure, Wijnaldum ontbrak omdat hij deze week ziek was.

Nu valt met Van Dijk dus opnieuw een sterkhouder weg. De vraag is wie hem centraal achterin gaat vervangen aan de zijde van Matthijs de Ligt. Stefan de Vrij zou een goede kandidaat zijn, maar ontbrak zaterdagavond door een blessure in de wedstrijdselectie. Nathan Aké is dan de meest voor de hand liggende optie. De verdediger van AFC Bournemouth viel in de slotfase op Windsor Park in.

Voor Oranje is het thuisduel met Estland nog wel van belang met het oog op de loting voor het EK van zaterdag 30 november. Bij een overwinning is Nederland zeker van een plek in Pot 2. Bij eventueel puntenverlies van koploper Duitsland tegen Noord-Ierland behoort groepswinst bovendien nog tot de mogelijkheden, en daarmee ook een mogelijke plek in Pot 1 bij de loting voor de eindronde.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
5
Estland
8
0
1
7
2-26
-24
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.