Oranje maakt geen statements meer: 'Punt gezet achter politieke kwesties'

Reacties

Louis van Gaal wil zich met het Nederlands elftal volledig richten op het voetbal en zich niet meer bezighouden met politieke statements. Op deze manier hoopt hij dat Oranje de volle focus heeft om het heilige doel te behalen: wereldkampioen worden.

Oranje maakt geen statements meer: 'Punt gezet achter politieke kwesties'
Nederland
Nederland
1 - 1
Ecuador
Ecuador

'Wij hebben een punt achter de politieke kwesties gezet nadat we de migranten hebben uitgenodigd', doelt hij op de ontmoeting die de Oranje-spelers vorige week donderdag hadden met arbeidsmigranten in Qatar. 'Wij gaan ons doel niet laten laten verpesten door acties van de FIFA of welke organisatie dan ook.'

Duitsland toonde woensdag in de met de 1-2 verloren wedstrijd met Japan wel een statement. Van Gaal ziet dat dat duidelijk niet zitten. 'Of Duitsland verloren heeft omdat ze dat statement hebben gemaakt? Dat is de vraag natuurlijk. Ik wil dat risico niet lopen, we zijn hier om wereldkampioen te worden', benadrukte de 71-jarige Amsterdammer.

Ook Denzel Dumfries wil zich alleen op het voetbal richten. 'We hebben hier de afgelopen tijd al heel veel aandacht aan besteed en ons zegje erover gedaan. We zijn in Qatar gekomen om te voetballen, daar focussen we ons op', sloot de verdediger zich aan bij de woorden van zijn coach.

Van Gaal en Dumfries kregen ook een vraag over het verschil in sfeer tussen Qatar en Nederland. Waar de trainer en zijn mannen heel enthousiast lijken over het toernooi, lijkt dat enthousiasme in Nederland toch nog wat minder. 'Dat heeft alles te maken met de omgeving', legt Van Gaal. 'In Nederland is een andere omgeving gecreëerd dan wat wij hier zien. Alles is top georganiseerd. Daar kan ik niets over zeggen. De avondwedstrijden zijn fantastisch om te spelen.'

Dumfries kon zich wel vinden in de woorden van de trainer. ‘Het is een perfecte temperatuur om in te spelen, de weersomstandigheden zijn uitstekend. We hebben de afgelopen week genoeg aandacht besteed aan acclimatiseren en het proces is goed verlopen.’ Komende vrijdag volgt om 19.00 uur lokale en 17.00 uur Nederlandse tijd weer een avondwedstrijd voor Oranje met Ecuador als tegenstander.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer D. Dumfries
Meer over D. Dumfries
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.