Nederlands elftal ontmoet groep arbeidsmigranten in Qatar

Reacties

Het Nederlands elftal gaat een groep arbeidsmigranten ontmoeten in Qatar. De meeste van de twintig arbeidsmigranten heeft gewerkt aan de voetbalstadions voor het WK. De ontmoeting is door de FIFA en KNVB georganiseerd.

Nederlands elftal ontmoet groep arbeidsmigranten in Qatar
© Pro Shots

Op donderdag 17 november vindt de ontmoeting tussen Oranje en de arbeidsmigranten plaats, na een voor de pers openbare training. Het Nederlands elftal wil zo extra aandacht vragen voor de situatie van de arbeidsmigranten. De arbeidsmigranten zullen spreken met spelers en de pers en zullen zelf ook een balletje trappen.

'We gaan in de eerste plaats naar Qatar om wereldkampioen te worden, maar we kijken natuurlijk verder dan alleen voetbal', vertelt bondscoach Louis van Gaal op de website van de KNVB. 'We hebben ons in de afgelopen anderhalf jaar meerdere keren laten bijpraten over de omstandigheden in Qatar. Als team vinden we het belangrijk de mensen om wie het gaat te ontmoeten. We nodigen ze daarom op onze training uit om ze ook een mooie herinnering mee te geven.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.