Oranje Leeuwinnen nog lang niet uitgelachen, VI's Abbink wint NK Voetbalquiz

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Oranje Leeuwinnen nog lang niet uitgelachen, VI's Abbink wint NK Voetbalquiz

'Jij, krijgt, dieeee, lach niet van mijn gezicht!'
• Het nummer van John de Bever was al een hit in menig voetbalkantine, maar kreeg afgelopen zomer dankzij de Oranje Leeuwinnen een nieuwe boost. 'Dat liedje werd echt iets van ons, denk ik', zegt Jackie Groenen. En de Europese kampioenen zijn de meezinger aan het einde van het kalenderjaar nog steeds niet zat.

• Een heuglijk moment op de vrijdagavond: VI's feitenkanon Michel Abbink en NU.nl-collega Rypke Bakker hebben in De Kuip het NK Voetbalquiz gewonnen. Dat gebeurde vier jaar geleden voor het laatst, maar na lang wachten mocht het duo vrijdag de prijs weer in ontvangst nemen.

Ruud Vormer is bezig aan een geweldig seizoen bij Club Brugge en heeft al zeven doelpunten en vijftien assists (!) achter zijn naam staan. 'Zijn statistieken liegen niet', zegt ex-Club Brugge-speler Franky Van der Elst bij Sporza. 'Hij is een speler die niet op eigen succes uit is. Hij gunt iedereen een goaltje en dat siert hem. Hij is op dat vlak een echte Club-speler. Hij heeft door wat er rond hem gebeurt. Vormer heeft het DNA van Club Brugge.'

Vincent Kompany kwam de laatste maanden vooral in het nieuws met blessures. Vrijdagmorgen kwam er wel positief nieuws van de Manchester City-verdediger. De Belg is namelijk afgestudeerd als Master in de Business Administration aan de Manchester Business School.

'Die gasten kwamen in de kleedkamer en ze keken mij allemaal aan. Ik was zo trots op hen en zei alleen maar: 'Mag ik een selfie met jullie?' Ze sprongen allemaal bij elkaar om mij heen. Iedereen ging zingen en springen. Ik heb hem (de foto, red.) nog steeds in mijn telefoon. Het is de mooiste foto van het jaar.' 
• Trainer Peter Bosz kijkt tegenover De Telegraaf nog altijd vol trots terug op de gewonnen kwartfinale in de Europa League tegen Schalke 04. De Duitsers werden vorig seizoen na een zinderende verlenging in Gelsenkirchen uitgeschakeld door de Amsterdammers.

• In Nederland kennen we Nicolás Tagliafico sinds donderdag als de nieuwe aanwinst van Ajax. In eigen land stond de Argentijnse verdediger ook bekend om zijn meedogenloze tackles, waar zelfs zijn vriendin weleens het slachtoffer van werd. Rood of geel?

'Je bent hier niet voor Alexis Sánchez, je bent hier voor Arsenal. Arsenal heeft een doelpunt gemaakt, dan ga je dat vieren. Wie het doet maakt niet uit, maar ga het vieren met je teamgenoten.' 
• Thierry Henry stoorde zich eraan dat Arsenal-spelers niet fanatiek juichten toen Manchester City-target Sánchez de 1-2 maakte tegen Crystal Palace (2-3).

• Het Champions League-duel van Real Madrid met Paris Saint-Germain is niet alleen op het veld een duur affiche, ook op de tribunes zal er met geld gesmeten worden. De goedkoopste tickets beginnen namelijk bij de prijs van 75 euro. Toch verwacht De Koninklijke het Estadio Santiago Bernabéu tot de laatste plek uitverkocht te hebben voor de kraker die gespeeld wordt op 14 februari.

'Ik vind hem vergelijkbaar met Rio Ferdinand. Ze hebben hetzelfde postuur, ze zijn allebei goed met de bal, ze zijn sterk en snel. Toen ik voor het eerst naar Virgil ging kijken, was Rio de eerste speler waar ik aan moest denken. Als Virgil ook maar de helft kan bereiken van wat Ferdinand heeft bereikt, dan zal hij zeker een succes worden.'
Neil McGuinness, de scout die Virgil van Dijk van FC Groningen naar Celtic liet halen, spreekt tegenover de BBC nog altijd vol bewondering over de duurste verdediger ter wereld.

• Fans van Chelsea dromen er al van: Isco die naar Londen komt. De Engelse geruchtenmolen kwam weer flink op gang doordat spits Álvaro Morata op Instagram een bericht deelde dat hij met de middenvelder van Real Madrid en hun vrouwen op stap was...

Que alegría poder compartir un rato con vosotros! Esperemos repetir pronto! 🙏😁

Een bericht gedeeld door Álvaro Morata (@alvaromorata) op

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.