Van Dijk met droomtransfer naar Liverpool duurste verdediger ooit

Reacties

Virgil van Dijk mag zich spoedig de duurste verdediger aller tijden noemen. Zodra de winterse transferwindow zijn deuren opent, op 1 januari, maakt de Nederlander voor het recordbedrag van naar verluidt liefst 84,5 miljoen euro de overstap van Southampton naar Liverpool.

Van Dijk met droomtransfer naar Liverpool duurste verdediger ooit

Van Dijk kwam woensdag met succes door de medische keuring bij The Reds, die de verdediger afgelopen zomer ook al wilden binnenhalen. Van Dijk diende toen zelfs een transferverzoek in, maar Southampton liet de stopper niet gaan. Nu maakt Van Dijk alsnog de overstap naar Liverpool, waar hij ploeggenoot wordt van landgenoot Georginio Wijnaldum en met rugnummer 4 gaat spelen.

De 26-jarige Van Dijk lost met zijn ongelooflijke prijskaartje Benjamin Mendy af als duurste verdediger ooit. Mendy maakte afgelopen zomer voor naar verluidt 57,5 miljoen euro de overstap van AS Monaco naar Manchester City, dat volgens de tabloids overigens ook interesse had in Van Dijk. Voor Liverpool was dat blijkbaar het teken om over te gaan tot actie en de deal met Southampton af te ronden.

Van Dijk speelde tweeënhalf jaar voor Southampton, als aankoop van Ronald Koeman. Hij kwam tot tachtig officiële wedstrijden voor The Saints, maar bij de laatste twee competitiewedstrijden liet coach Mauricio Pellegrino de verdediger al buiten de selectie. Pellegrino gaf aan dat hij niet tevreden was over de instelling van Van Dijk, maar het lijkt vooral te betekenen dat de transfer toen al in de maak was.

'Vandaag is een trotse dag voor mij en mijn familie, nu ik bij een van de grootste clubs van de wereld aan de slag ga', schrijft Van Dijk op Twitter. 'Ik kan niet wachten op het moment dat ik voor The Kop (de tribune op Anfield waar de meest fanatieke fans staan, red.) in het beroemde rode shirt sta. Ik zal alles geven en proberen deze geweldige club iets speciaals te laten bereiken in de aankomende jaren.'

Van Dijk bedankt alles en iedereen die betrokken is bij Southampton: 'Ondanks een aantal moeilijke laatste maanden heb ik oprecht genoten van mijn tijd bij Southampton en heb ik vrienden voor het leven gemaakt bij de club. Bedankt voor alles', aldus Van Dijk.

Hoe Virgil van Dijk bij Liverpool terechtkwam.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.