Oranje Leeuwinnen krijgen bij groepswinst kans op revanche

Reacties

Wanneer de Oranje Leeuwinnen donderdag niet verliezen van Canada, spelen zij net als op het WK van vier jaar geleden in de achtste finales tegen Japan. De Aziaten gingen woensdag onderuit tegen het foutloze Engeland en eindigen als tweede in Groep D. In deze poule schreef Argentinië historie.

Oranje Leeuwinnen krijgen bij groepswinst kans op revanche
Japan
Japan
0 - 2
Engeland
Engeland

Engeland won haar eerste twee groepswedstrijden en bond ook Japan aan de zegekar, waardoor het met negen punten uit drie duels overtuigend verder gaat naar de knock-outfase. Woensdagavond was Ellen White de gevierde vrouw. De dertigjarige aanvaller scoorde twee keer, in de veertiende en in de 84ste minuut, en was daarmee goud waard voor haar ploeg. Japan kreeg zelf voldoende kansen om wat terug te doen, maar ging daar erg slordig mee om.

Door de nederlaag eindigt Japan als tweede in Groep D en speelt het in de achtste finales tegen de winnaar van Groep E. Dat zou zomaar eens Nederland kunnen worden: op het moment staat de ploeg van Sarina Wiegman bovenaan in de poule, met evenveel punten als Canada. Deze ploeg is donderdag de tegenstander voor de Leeuwinnen. Wanneer Oranje niet verliest, blijft het Canada voor en speelt het dinsdagavond in de achtste finales tegen Japan.

Vier jaar geleden was dat ook al het geval op het WK in Canada. Destijds verloren de Leeuwinnen in Vancouver met 2-1 van Japan. Bij groepswinst krijgen de Leeuwinnen dus kans op sportieve wraak.

Defensief angstaanjagend sterk Canada ideale testcase Oranje vrouwen
Schotland
Schotland
3 - 3
Argentinië
Argentinië

Schotland liet een zeker lijkende overwinning toch nog door de vingers glippen. De Schotten kwamen tegen Argentinië op een 3-0 voorsprong, door goals van Kim Little, Jen Beattie en Erin Cuthbert. Het bleek niet voldoende te zijn voor de overwinning: doelpunten van Milagros Menendez en Florencia Bonsegundo brachten de spanning terug, waarna Argentinië vlak voor tijd een strafschop kreeg.

Een misser van Bonsegundo leek te betekenen dat Schotland zou ontsnappen. Keeper Lee Alexander was echter te ver naar voren gekomen, waardoor Bonsegundo nog eens mocht aanleggen. Nu maakte zij geen fout en schoot ze de 3-3 tegen de touwen. Door deze ongelooflijke comeback eindigt Schotland als laatste in Groep D en is het uitgeschakeld; Argentinië hoopt als een van de beste nummers drie nog in het toernooi te blijven. Die kans is met slechts twee punten uit drie wedstrijden echter niet heel groot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Argentinië schreef met haar spectaculaire comeback geschiedenis: nooit eerder werd er op het WK voor vrouwen een 3-0 achterstand ongedaan gemaakt. 

Vrouwen WK

Stand Groepsfase Groep D Vrouwen WK 2019 France

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
3
0
0
5-1
+4
9
2
Japan
3
1
1
1
2-3
-1
4
3
Argentinië
3
0
2
1
3-4
-1
2
4
Schotland
3
0
1
2
5-7
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.