Oranje evenaart negatief record van vroege achterstanden

Reacties

Het Nederlands elftal heeft door de vroege tegentreffer tegen Frankrijk van afgelopen vrijdag een negatief record geëvenaard. Dit jaar incasseerde Oranje al vijf tegentreffers in de eerste tien minuten van een interland. Alleen in 1907 en 2014 gebeurde dat even vaak.

Oranje evenaart negatief record van vroege achterstanden
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Wat deze statistiek extra pijnlijk maakt, is dat het Nederlands elftal dit jaar pas zeven interlands heeft gespeeld en dus al vijf tegentreffers heeft gehad in de openingsminuten. Dat begon meteen al in de eerste wedstrijd van Oranje in 2023 tegen Frankrijk. Op 24 maart incasseerde Nederland twee vroege treffers tegen Frankrijk van Antoine Griezmann (2') en Dayot Upamecano (8').

In de interlands tegen Gibraltar en Kroatië kwam Nederland de eerste tien minuten wel zonder schade door, maar tegen Italië was het opnieuw raak. In de zesde minuut van de wedstrijd schoot Federico Dimarco een niet goed verwerkte voorzet binnen. De wedstrijd tegen Griekenland resulteerde in een 3-0 zege, maar in de twee meest recente interlands bleek Nederland andermaal niet scherp in de openingsfase.

Door een handsbal van Virgil van Dijk benutte Adam Idah in de vierde minuut een strafschop voor Ierland thuis tegen Nederland. En Frankrijk sloeg afgelopen vrijdag in de zevende minuut toe voor Frankrijk. Twee keer eerder incasseerde Nederland zoveel tegentreffers in één kalenderjaar, alleen hebben de mannen van Ronald Koeman nu nog drie interlands voor de boeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.