Oranje bereidt zich voor op penalty's: 'Ik heb er zeker op getraind'

Reacties

In de afgelopen maanden werd al duidelijk dat de keepers van het Nederlands elftal zich voorbereiden op een eventuele penaltyserie op het WK, maar dat geldt ook voor de veldspelers. Volgens Marten de Roon trainen de spelers geregeld op het nemen van penalty's.

Oranje bereidt zich voor op penalty's: 'Ik heb er zeker op getraind'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

Strafschoppenseries worden weleens bestempeld als een 'loting', maar er is Louis van Gaal veel aan gelegen om het lot zoveel mogelijk naar de eigen hand te zetten. De Roon vertelde donderdag op een persmoment in Doha dat hij 'zeker' heeft getraind op strafschoppen. In zijn carrière nam De Roon drie penalty's voor Atalanta Bergamo, waarvan hij er twee benutte.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Nederland - Verenigde Staten?
  • 61% Winst Nederland (5.501 stemmen)
  • 12% Gelijkspel (1.098 stemmen)
  • 27% Winst Verenigde Staten (2.457 stemmen)

'Volgens mij heeft iedereen erop getraind', liet De Roon weten. 'Omdat je weet dat het zomaar kan gebeuren en de trainer heeft ons dat maanden geleden al meegegeven. De laatste interlandperiodes hebben we tijdens trainingen ook al af en toe strafschoppen genomen.'

De knock-outfase begint voor Oranje op zaterdag met een wedstrijd tegen de Verenigde Staten. 'De druk van het nemen van een penalty op een WK kan je natuurlijk nooit simuleren. Het gaat erom dat je een routine ontwikkelt hoe je een strafschop neemt.'

Op het EK 1992 (halve finale tegen Denemarken), EK 1996 (kwartfinale tegen Frankrijk), WK 1998 (halve finale tegen Brazilië), EK 2000 (halve finale tegen Italië) en het WK 2014 (halve finale tegen Argentinië) ging het voor Oranje mis in een strafschoppenserie. Het ging wel goed op het EK 2004 (kwartfinale tegen Zweden) en in de kwartfinale van het WK 2014 tegen Costa Rica.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.