Opvolger Flick of opvolger Mourinho? Nagelsmann heeft clubs voor het kiezen

Reacties

Julian Nagelsmann heeft de clubs voor het uitkiezen als we de bookmakers mogen geloven. Niet alleen is de coach van RB Leipzig topfavoriet om Hansi Flick op te volgen bij Bayern München. Ook bij Tottenham Hotspur prijkt de naam van de 33-jarige coach bovenaan de lijst.

Opvolger Flick of opvolger Mourinho? Nagelsmann heeft clubs voor het kiezen
© Pro Shots

Voorlopig wordt Mourinho bij Tottenham Hotspur vervangen door de 29-jarige Ryan Mason, maar logischerwijs is in Engeland al volop het speculeren begonnen: welke manager neemt het definitieve stokje over van de ontslagen Portugees? De absolute topfavoriet is volgens de bookmakers Nagelsmann, op de voet gevolgd door Brendan Rodgers (Leicester City), voormalig Spurs-verdediger en huidig assistent-coach Ledley King en Massimiliano Allegri. Daarachter volgt een groepje outsiders met Steven Gerrard (Rangers), Scott Parker (Fulham), Rafa Benitez (clubloos), Nuno Espirito Santo (Wolverhampton Wanderers), Maurizio Sarri (clubloos) en de Engelse bondscoach Gareth Southgate.

'Ik heb een contract tot 2023 dus ik denk dat ik gewoon bij RB Leipzig blijf', zei Nagelsmann in februari al tegen The Telegraph. Dat antwoord volgde op de vraag of hij ooit eens trainer zou willen worden in de Premier League: 'De Premier League is een heel interessante competitie en ik kan me voorstellen dat het geweldig is om op een dag manager in de Premier League te worden, zoals Jürgen Klopp bij Liverpool. Het zou mooi om daar net zo succesvol te worden als hij, maar dat is voor nu nog toekomstmuziek. Maar je weet het niet. In het voetbal is niet makkelijk om vooraf te zeggen hoe lang je nog manager van RB Leipzig bent of wanneer je aan de slag gaat in de Premier League.'

Eerder deze week maakte Flick zijn vertrekwens bekend bij Bayern München en volgens BILD staat Nagelsmann ook daar bovenaan de lijst om hem op te volgen. Een heikel punt is echter de afkoopsom die RB Leipzig vraagt. Die zou twintig miljoen euro bedragen. Mede daarom zou Bayern ook Erik ten Hag en Mark van Bommel als mogelijke alternatieven zien, net als Allegri en Ralf Rangnick.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.