Het bijzondere verhaal van Ryan Mason: de 29-jarige (tijdelijke) opvolger van Mourinho

Reacties

José Mourinho is niet langer de manager van Tottenham Hotspur: de Portugees is maandagochtend op straat gezet. Zijn (tijdelijke) opvolger is Ryan Mason, een pas 29-jarige man met een bijzonder verhaal.

Het bijzondere verhaal van Ryan Mason: de 29-jarige (tijdelijke) opvolger van Mourinho
© Pro Shots

Mason begon zijn voetbalcarrière bij Spurs, waar hij de jeugdopleiding doorliep. In totaal speelde hij zeventig officiële duels voor de club. In die tijd speelde hij samen met onder anderen Harry Kane, Eric Dier en Hugo Lloris, die nog altijd actief zijn voor de club. Na huurperiodes bij Yeovil Town, Doncaster Rovers, FC Lorient en Swindon Town maakte Mason in de zomer van 2016 voor ruim vijftien miljoen euro de overstap naar Hull. In maart 2015 speelde hij zijn enige interland voor het Engelse voetbal, een oefenduel met Italië.

Zijn loopbaan kwam een paar jaar geleden echter abrupt ten einde. Tijdens een duel met Chelsea kwam hij op 22 januari 2017 keihard in botsing met Gary Cahill, hoofd tegen hoofd. Hij liep daarbij een schedelbreuk op. Een jaar later meldde Hull City op de eigen website dat Mason per direct (op 26-jarige leeftijd) afscheid moest nemen, nadat neurologen hem hadden afgeraden ooit nog profvoetbal te spelen. Cahill reageerde destijds onthutst op dat nieuws.

Mason ging daarna aan de slag als trainer en werkte sinds april 2018 in de jeugdopleiding van Spurs. In de zomer van 2019 werd hij aangesteld als de trainer van het Tottenham-team dat meedeed aan de UEFA Youth League. Nu neemt hij dus het stokje over bij het eerste elftal, Mason zal worden bijgestaan door Chris Powell: zij nemen voorlopig de trainingen voor hun rekening. Laatstgenoemde werkte vorig seizoen nog bij ADO Den Haag, als assistent van Alan Pardew.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.