Opvallende reserverol Donnarumma voedt geruchten over rentree in Serie A

Reacties

Het huwelijk tussen Gianluigi Donnarumma en Paris Saint-Germain lijkt weleens van korte duur te kunnen worden, schrijven Il Corriere della Serra en La Gazzetta dello Sport. Donnarumma is na zijn komst bij PSG niet verzekerd van een basisplaats.

Opvallende reserverol Donnarumma voedt geruchten over rentree in Serie A
© Pro Shots
PSG
PSG
2 - 0
Montpellier
Montpellier

De Europees kampioen kwam deze zomer transfervrij over van AC Milan en leek de eerste keus te gaan worden bij trainer Mauricio Pochettino. Donnarumma miste de eerste twee competitieduels in de Ligue 1 vanwege zijn vakantie na het EK en een trainingsachterstand, maar bleef vervolgens in de derde en vierde speelronde op de bank. Keylor Navas kreeg in die competitiewedstrijden de voorkeur boven de Italiaan.

Nadat Donnarumma op 11 september debuteerde in de competitiewedstrijd tegen Clermont Foot was het weer Navas die op doel stond bij het Champions League-duel met Club Brugge. Vervolgens was het weer Donnarumma die keepte tegen Olympique Lyon om een paar dagen later tegen FC Metz zijn plek opnieuw af te staan aan Navas.

Juventus
De huidige situatie zou Donnarumma, die bij PSG een contract ondertekende tot de zomer van 2026, allesbehalve gelukkig maken. Italiaanse media berichten al over een mogelijke uitweg naar Juventus. Zaakwaarnemer Mino Raiola liet eerder deze zomer al weten dat hij voor de transfer naar PSG ook in gesprek was met Juventus. De Oude Dame had Donnarumma op het oog als opvolger van Wojciech Szczesny, maar Juventus wist de Pool niet te slijten.

Een van de redenen waarom Navas de voorkeur krijgt boven Donnarumma heeft volgens AS te maken met het 'Zuid-Amerikaanse blok' bij PSG. Onder anderen Lionel Messi, Neymar, Leandro Paredes, Ángel Di María en aanvoerder Marquinhos zouden zich volgens de Spaanse sportkrant hebben uitgesproken voor een basisplek van Navas. De 34-jarige ex-keeper van Real Madrid staat sinds de zomer van 2019 onder contract bij PSG.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
4
Rennes
38
20
6
12
82-40
+42
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.