Mbappé schrijft geschiedenis in Ligue 1 na turbulente maand

Reacties

Kylian Mbappé heeft voor de zesde keer in zijn carrière de Speler van de Maand-trofee in de Ligue 1 gewonnen. De aanvaller van Paris Saint-Germain werd door fans en collega's verkozen tot beste speler van de maand augustus, waarin Mbappé een transfer naar Real Madrid zag afketsen.

Mbappé schrijft geschiedenis in Ligue 1 na turbulente maand
© Pro Shots

Op Deadline Day zou Real Madrid nog meerdere biedingen hebben geplaatst op Mbappé, maar zelfs met een aflopend contract wilde PSG geen afscheid nemen van de sterspeler. In augustus speelde Mbappé mee in vier wedstrijden, waarin hij driemaal scoorde en twee assists leverde.

Ondanks zijn productie waren de fans in Parijs niet al te blij met Mbappé. Het aanhoudende gerucht over zijn vertrek naar Spanje kwam Mbappé op een fluitconcert te staan in het Parc des Princes.

Mbappé bleef ondanks een turbulente maand, waarin ook Lionel Messi aansloot bij PSG, onverstoorbaar. Met zijn zesde Speler van de Maand-trofee is de 22-jarige Fransman recordhouder in de officiële verkiezing van de Franse competitie. Hij is Zlatan Ibrahimovic (die tussen 2012 en 2015 vijfmaal won) definitief voorbij. Mbappé won de prijs eenmaal als speler van AS Monaco en vijfmaal sinds zijn transfer naar de hoofdstad.

In september loopt het allemaal wat stroever bij Mbappé en PSG. Promovendus Clermont Foot werd weliswaar met 4-0 verslagen, maar in de twee Ligue 1-duels daarna maakte PSG pas in de slotfase het verschil tegen Olympique Lyon en FC Metz. Daarvoor werd gelijkgespeeld tegen Club Brugge (1-1) in de Champions League. In het elitetoernooi staat PSG dinsdag tegenover Manchester City.

Meeste Speler van de Maand-trofeeën

Speler Prijzen Namens
1. Kylian Mbappé 6 AS Monaco en Paris Saint-Germain
2. Zlatan Ibrahimovic 5 Paris Saint-Germain
3. Eden Hazard 4 Lille
Javier Pastore 4 Paris Saint-Germain
Franck Ribéry 4 FC Metz en Olympique Marseille
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.