Opvallend: KNVB wijst andere arbitrage aan voor restant Vitesse - Sparta

Reacties

Bas Nijhuis moet de laatste zes minuten van de wedstrijd Vitesse - Sparta Rotterdam volgende week dinsdag in goede banen zien te leiden. Dat is opmerkelijk, omdat Rob Dieperink vorige maand de arbiter was die de wedstrijd in de extra speeltijd definitief staakte.

Opvallend: KNVB wijst andere arbitrage aan voor restant Vitesse - Sparta
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
0 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Dieperink zag zich daartoe gedwongen nadat het duel in de slotfase ontspoorde. Eerst kwam een fan verhaal halen bij doelman Maduka Okoye van Sparta, dat op dat moment met 0-1 aan de leiding ging door een doelpunt van Adrián Dalmau. Later werd de Nigeriaanse sluitpost geraakt door een voorwerp dat werd gegooid vanaf de tribune. Dieperink had genoeg gezien en besloot het duel te staken.

De scheidsrechter hoeft zich niet op te maken voor een nieuw retourtje-Arnhem, omdat de KNVB die taak heeft toebedeeld aan Bas Nijhuis. Ook de assistent-scheidsrechters, de vierde official, de VAR en de assistent-VAR worden vervangen. Het is niet duidelijk waarom de voetbalbond heeft gekozen voor een vervanging van de wedstrijdleiding.

In de clinch
Saillant detail is dat Thomas Letsch tijdens het uitduel met Sparta nog in de clinch lag met Nijhuis. De Vitesse-trainer verweet de arbiter zijn eigen regels na te leven. Nijhuis besloot de Arnhemmers geen penalty te geven na een overtreding van Tom Beugelsdijk op Loïs Openda en ook de VAR greep niet in. 'Als de arbiter dat dan niet ziet, en dat kan, hebben we de VAR. Dat die dit niet ziet en ook niet optreedt, is onvoorstelbaar', zei Letsch destijds. Het duel eindigde in 2-2.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.