Fout Nijhuis wekt ergernis Letsch: 'Er is ons een duidelijke penalty ontnomen'

Reacties

Thomas Letsch heeft een flinke kater overgehouden aan het puntenverlies van zijn ploeg tegen Sparta Rotterdam. De coach van Vitesse stoorde zich niet alleen aan het feit dat een 0-2 voorsprong werd weggegeven; hij zit ook met frustratie over het optreden van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Fout Nijhuis wekt ergernis Letsch: 'Er is ons een duidelijke penalty ontnomen'
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
2 - 2
Vitesse
Vitesse

Op het moment dat Vitesse nog een 1-2 voorsprong verdedigde, werd Loïs Openda in het vijandelijke strafschopgebied neergehaald door Tom Beugelsdijk. Een duidelijke overtreding, maar Nijhuis floot niet. Opvallend genoeg greep VAR Joey Kooij ook niet in en kreeg Vitesse dus geen penalty.

Reinold Wiedemeijer, die iedere week de discutabele scheidsrechtersmomenten bespreekt, sprak zondag al van een duidelijke fout: 'Dit is gewoon een gemiste strafschop.' Letsch had na de wedstrijd op Het Kasteel nog niet gereageerd; de coach had de beelden toen nog niet gezien. Zaterdagnacht zag hij de overtreding op Openda voor het eerst goed terug en toen groeide zijn woede.

'We moeten altijd kritisch naar onszelf kijken en doen dat uiteraard ook. We hebben de wedstrijd weggeven', zegt Letsch op de website van Vitesse, in zijn vooruitblik op de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle van dinsdagavond. 'Maar ook de arbitrage zorgde voor ergernis. Er is ons een duidelijke penalty ontnomen. Het is lastig te begrijpen, maar we moeten het accepteren. We moeten snel weer omschakelen en ons focussen op PEC Zwolle.'

Vitesse krijgt dinsdagavond in de thuiswedstrijd tegen PEC te maken met scheidsrechter Pol van Boekel. Nijhuis fluit in de midweekse speelronde niet in de Eredivisie: hij is wel VAR bij het treffen tussen AZ en FC Groningen, dat wordt gefloten door Martin van den Kerkhof.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.