Opstelling AZ: De Wit heeft basisplaats terug, jonge keeper vervangt Ryan

Reacties

Dani de Wit heeft zijn basisplaats bij AZ terug. Trainer Pascal Jansen kiest in het belangrijke Conference League-duel met Legia Warschau weer voor de 25-jarige middenvelder, die de laatste weken vaak op de bank zat.

Opstelling AZ: De Wit heeft basisplaats terug, jonge keeper vervangt Ryan
© Pro Shots
Legia Warschau
Legia Warschau
2 - 0
AZ
AZ

De Wit was de eerste maanden een onomstreden bassispeler bij AZ, maar Jansen liet onlangs weten dat hij op de nummer 10-positie een speler met meer creativiteit zocht. De voormalig speler van Ajax moest het daardoor hoofdzakelijk doen met invalbuerten en kwam tegen FC Volendam zelfs helemaal niet in actie.

Tegen Almere City FC was De Wit onlangs als invaller trefzeker en nu stelt Jansen hem in Polen vanaf het begin weer op. Opvallend is ook dat de trainer van AZ kiest voor Denzo Kasius als rechteraanvaller. De 21-jarige Kasius is eigenlijk een vleugelverdediger, maar krijgt nu de voorkeur boven Ernest Poku en Jens Odgaard.

Zoals gemeld kan AZ door een blessure niet beschikken over Mathew Ryan. De Australische doelman wordt onder de lat vervangen door debutant Rome-Jayden Owusu-Oduro. De negentienjarige keeper krijgt de voorkeur boven Hobie Verhulst. Verdediger Riechedly Bazoer zit na een blessure weer bij de wedstrijdselectie.

Bij Veronica legde Jansen uit waarom hij voor Owusu-Oduro kiest. 'Enerzijds heeft hij meer wedstrijdritme, anderzijds hebben we onlangs nog zijn contract verlengd. We zien in hem een potentiële eerste doelman. Dan weeg je alles af en kom je tot deze conclusie', aldus Jansen, die niet twijfelt of de jonge keeper het aankan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Europa Conference League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Aston Villa
6
4
1
1
12-7
+5
13
2
Legia Warschau
6
4
0
2
10-6
+4
12
3
AZ
6
2
0
4
7-12
-5
6
4
Zrinjski Mostar
6
1
1
4
6-10
-4
4
* Actueel tot en met 2 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.