Oppermachtig Bayern bibbert maar even na vroege goal Boëtius

Bayern München heeft zaterdagmiddag de eerste thuisoverwinning in de Bundesliga geboekt. Jean-Paul Boëtius zette FSV Mainz 05 op een vroege voorsprong, maar daarna bleek dat de hekkensluiter niet was opgewassen tegen de Duitse recordkampioen.

Bayern München
6 - 1
FSV Mainz 05

Mainz had de eerste twee competitiewedstrijden van het nieuwe Bundesliga-seizoen allebei verloren, maar liet Bayern zaterdagmiddag toch eventjes schrikken. Boëtius, ook in de Allianz Arena weer basisspeler met een rol als aanvallende middenvelder, kopte al in de zesde minuut via de grond raak uit een voorzet van rechtsback Ronael Pierre-Gabriel.

Bayern moest net als in de eerste thuiswedstrijd tegen Hertha BSC (2-2) dus aan de bak, maar had aanvankelijk grote moeite iets te creëren. Pas na een half uur kreeg de regerend kampioen de eerste grote kans, die echter niet was besteed aan Ivan Perisic. De van Internazionale gehuurde Kroaat begon net als Philippe Coutinho voor het eerst in de basis.

Waar Perisic zelf de kans op de 1-1 liet liggen, stond hij even later met een gevoelvolle voorzet alsnog aan de basis van de fraaie gelijkmaker van Benjamin Pavard. De als rechtsback begonnen Fransman volleerde via de grond knap binnen. Vlak voor rust was de ommekeer compleet toen David Alaba de bal uit een vrije trap loepzuiver in de winkelhaak schoot.

Zo was het dus eens niet Robert Lewandowski die scoorde voor Bayern. De Poolse spits, donderdag nog langer vastgelegd, had de eerste vijf treffers van het seizoen in de Bundesliga stuk voor stuk gemaakt. Ook de derde goal was niet van hem afkomstig. Het was Perisic die na 54 minuten raak kopte uit een voorzet van Pavard, al zat keeper Florian Müller er nog aan.

Waar Mainz voor rust nog goed tegenstand bood, was het na de eerste treffer van Perisic sinds zijn terugkeer in Duitsland wel gedaan. Coman (uit corner), Lewandowski (schot binnenkant paal) en invaller Alphonso Davies (intikker) tilden het aantal tegentreffers van Mainz naar twaalf. Daardoor is Lewandowski nu ook weer alleen topscorer, voor Timo Werner.