Nieuw tijdperk Bayern op komst: Kahn volgt Rummenigge op

Reacties

Olivier Kahn wordt op de termijn de nieuwe voorzitter van het bestuur van Bayern München. De voormalig doelman is een van de gezichten van het nieuwe tijdperk dat wordt ingeluid bij Der Rekordmeister​​​​​​​.

Nieuw tijdperk Bayern op komst: Kahn volgt Rummenigge op

Kahn heeft een vijfjarig contract getekend, dat op 1 januari 2020 ingaat. De vijftigjarige clubicoon draait eerst twee jaar mee als lid van het bestuur, waarvan hij vervolgens het voorzitterschap overneemt van de 63-jarige Karl-Heinz Rummenigge. Diens contract verloopt op 31 december 2021.

Elf jaar geleden beëindigde Kahn zijn indrukwekkende loopbaan, waarin hij veertien jaar op doel stond bij Bayern, tot 86 interlands voor Duitsland kwam en bij beide ploegen uitgroeide tot aanvoerder. Kahn won het EK, de Champions League en werd acht keer landskampioen. Na zijn carrière was Kahn werkzaam als analyticus bij ZDF en voltooide hij een managementopleiding.

Naast Rummenigge is ook president Uli Hoeness, die de club al decennia dient, bezig aan zijn afscheidstournee in Beieren. Hoeness zal zich later dit jaar op 15 november niet herverkiesbaar stellen als voorzitter, maar zal wel tot november 2023 aanblijven als waarnemen lid van de raad van toezicht. De 67-jarige Hoeness heeft Herbert Hainer aanbevolen als kandidaat voor de positie van president.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.