Oppermachtig Atlético speelt Rayo Vallecano van de mat

Atlético Madrid heeft tegen Rayo Vallecano bevestigd over een sterke ploeg te beschikken. De hoofdstedelingen wonnen in eigen huis met groot gemak (5-0).

De ploeg van trainer Diego Simeone bewees vorige week tegen Sevilla (1-3 winst) en in de eerste wedstrijd om de Spaanse Super Cup tegen Barcelona (1-1) al dat er meer dan genoeg kwaliteit rondloopt. In het eigen Estadio Vicente Calderón voerde Atlético een show op.

Vanaf de eerste minuut gaf Atlético gas en na zeventien minuten moest Vallecano-doelman Cobeño al capituleren. Raúl García (foto) kopte op aangeven van Gabi de openingstreffer binnen. Drie minuten later verdubbelde Diego Costa met zijn derde doelpunt van het seizoen de voorsprong na prima voorbereidend werk van Arda Turan.

De Turkse spelmaker ontpopte zich in het duel met Vallecano tot de grote smaakmaker van de ploeg. Na 34 minuten pikte hij zelf een doelpuntje mee en was de wedstrijd al gespeeld. Vallecano moest maar hopen dat Atlético wat gas terug zou nemen in de tweede helft.

De Portugees Tiago zorgde vlak voor rust nog voor 4-0 op aangeven van opnieuw Turan, maar daarna ging het tempo omlaag. Atlético trof in de slotfase nog één keer doel. Raúl García maakte zijn tweede van de avond.

Atlético heeft zes punten uit twee duels en strijdt woensdag om de eerste prijs, als de return om de Spaanse Supercup tegen Barcelona wordt gespeeld.