Opnieuw VAR-ophef in Spanje: Sevilla bijt van zich af in wedstrijdverslag

Reacties

Atlético Madrid bereikte donderdagavond ten koste van Sevilla de laatste vier van het Copa del Rey-toernooi, maar na afloop ging het maar nauwelijks over het winnende doelpunt van Memphis Depay. Een ingetrokken penalty voor Sevilla domineert de berichtgeving.

Opnieuw VAR-ophef in Spanje: Sevilla bijt van zich af in wedstrijdverslag
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 0
Sevilla
Sevilla

Scheidsrechter Jesús Gil Manzano stond al klaar om de bekerwedstrijd te beëindigen, toen Pablo Barrios de bal op zijn eigen helft verspeelde en Erik Lamela ervandoor ging. De aanvaller van Sevilla ging na een tackle van Barrios, die zijn fout probeerde te corrigeren, naar de grond. Gil Manzano floot voor een strafschop en het Estadio Metropolitano viel stil.

Maar toen was daar voor Atlético de hulp van de VAR. Alejandro Hernández zat achter de knoppen en vertelde Manzano dat Barrios de bal had gespeeld. De strafschop werd geannuleerd en zo werd Memphis, die als invaller in de ploeg was gekomen bij Atlético, de matchwinner.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Sevilla zijn ze woedend over de ingetrokken penalty. 'De VAR heeft Sevilla in de blessuretijd een strafschop ontnomen, bij een moment waarop de VAR helemaal niet in beeld had mogen komen', schrijft de Andalusische club in zijn wedstrijdverslag. 'Het ging hier om de interpretatie van de scheidsrechter op het veld. Een millimeteractie waaraan de VAR weinig kon toevoegen, maar toch riep Hernández Gil Manzano op om van gedachten te veranderen.'

Quique Sánchez Flores, de coach van Sevilla, zei er na afloop weinig over. Dat had te maken met het tragische ongeluk dat zich eerder op de dag had afgespeeld: op weg naar Madrid overleden donderdag twee Sevilla-fans bij een verkeersongeval. 'Ik heb voor de wedstrijd al gezegd dat ik vandaag niet veel over voetbal zou praten. We zijn enorm overstuur door het nieuws van het overlijden van twee van onze supporters. Je zult het me vergeven, maar ik ben alleen naar de persconferentie gekomen om namens de spelers, de technische staf en het bestuur mijn condoleances te betuigen. Ik heb verder geen zin om de wedstrijd te analyseren. Het spijt me.'

Diego Simeone, coach van Atlético, kon wel gevraagd worden naar het penaltymoment. 'Het is een moment dat Pablo goed van pas zal komen', zei Simeone over Barrios. 'Als je jong bent, denk je dat de bal zomaar wegschieten iets lelijks is. Dat is het ook, maar het kan ook belangrijk zijn om geen onnodige risico's te nemen. Ik ben blij dat dit hem overkomen is zonder gevolgen. Het is ons allemaal weleens overkomen toen we jong waren.'

Er is deze week veel te doen over de VAR in Spanje. Afgelopen weekend voelde Granada zich ook al bestolen tegen Atlético. Daarvoor was er nog enorme ophef rondom het duel tussen Real Madrid en Almería.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.