Opnieuw een spektakelstuk: Chelsea en City zorgen voor vuurwerk met acht goals

Chelsea en Manchester City hebben zondag voor een spektakelstuk gezorgd in de Premier League. De formatie van manager Pep Guardiola kwam tot drie keer toe op voorsprong, maar gaf het telkens weg. Chelsea kwam in de extra tijd van de tweede helft op 4-4 nadat de bal op de stip ging.

Chelsea
Chelsea
4 - 4
Manchester City

City was voorafgaand gewaarschuwd. Chelsea draait weliswaar allesbehalve een goed seizoen, maar won afgelopen maandag wel van Tottenham Hotspur: 1-4. De Londenaren knokten zich zondag knap terug na de openingstreffer van Erling Haaland. De Noorse goalgetter mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Marc Cucurella en maakte geen fout.

Chelsea had echter een snel antwoord op de goal van Haaland. Thiago Silva kopte de bal bij de eerste paal binnen uit een hoekschop van Conor Gallagher en bracht de stand zo in evenwicht. Niet veel later zorgde Raheem Sterling voor de voorsprong van The Blues. Verdediger Josko Gvardiol was de bal kwijt bij een pass van Reece James en kon zo een voorzet niet voorkomen. Sterling tikte op aangeven van James van dichtbij binnen.

Zo was het nu City dat in de achtervolging moest en dat lukte de bezoekers ook. In navolging van Thiago Silva scoorde ook Manuel Akanji uit een corner. Die werd kort genomen op Bernardo Silva en de Portugees slingerde de bal richting het zestienmetergebied. Met een overtuigende kopbal trok Akanji de stand gelijk. Kort na rust zorgde opnieuw Haaland voor de voorsprong van City. De tweede helft was nog geen twee minuten bezig of de Noor schoof de bal binnen na een pass van Julian Álvarez: 2-3.

Daarmee was het spektakel nog lang niet voorbij op Stamford Bridge. Chelsea kwam namelijk weer terug van een achterstand. Nicholas Jackson zorgde er halverwege de tweede helft voor dat het thuispubliek weer kon juichen. De spits was er als de kippen bij om binnen te werken nadat keeper Ederson een schot van Gallagher niet klemde. City kwam daarna goed weg toen invaller Malo Gusto op aangeven van Sterling over het doel schoot.

De misser van Gusto kwam Chelsea uiteindelijk duur te staan, want City scoorde aan de andere kant wel. Daarbij hadden de gasten we geluk. Rodri kreeg de bal voor zijn voeten en besloot van afstand uit te halen. Het schot van de middenvelder werd getoucheerd door Thiago Silva, die er zo onbedoeld voor zorgde dat keeper Robert Sánchez kansloos was: 3-4.

Haaland was met een assist opnieuw belangrijk voor City, maar de bezoekers hielden de voorsprong weer niet vast. Dat was te wijten aan Rúben Dias, die er met een sliding op invaller Armando Broja voor zorgde dat de bal in de extra tijd op de stip ging voor Chelsea. Het was bepaald geen slimme actie van de Portugese verdediger en Broja, voormalig speler van Vitesse, versierde zo een penalty. Die werd benut door Cole Palmer, waardoor de wedstrijd eindigde in 4-4.

City staat na het gelijkspel nog altijd bovenaan, maar heeft een voorsprong van slechts één punt op Liverpool en Arsenal. Het gat met nummer vijf Aston Villa bedraagt maar drie punten. Chelsea klom naar plek tien en heeft nu zestien punten verzameld.