Opmerkelijke felicitatie kritische Griezmann: 'Atlético-fans verdienen deze titel'

Reacties

Nu het seizoen van Barcelona erop zit, maakt Antoine Griezmann de balans op. De Franse aanvaller is bijzonder kritisch op de prestaties van zijn club, maar was opmerkelijk genoeg wel zo sportief om zijn oude club Atlético Madrid uitgebreid te feliciteren met het kampioenschap.

Opmerkelijke felicitatie kritische Griezmann: 'Atlético-fans verdienen deze titel'
© Pro Shots
Eibar
Eibar
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Barcelona won zaterdag nipt (met 0-1) bij Eibar en sloot het La Liga-seizoen af als nummer drie, achter Real Madrid en landskampioen Atlético Madrid. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen, waarmee de onzekere zomer voor de Catalaanse club en trainer Ronald Koeman is begonnen. De Nederlandse oefenmeester besprak zijn toekomst direct na afloop al.

Niet veel later stond ook Griezmann voor de tv-camera's. Terwijl zijn voormalige ploeggenoot Luis Suárez dus de titel aan het vieren was, kon de Franse aanvaller niet anders dan de vinger op de zere plek leggen. 'We waren aan het begin van het seizoen gewoon niet goed genoeg', aldus Griezmann. 'In 2021 waren we bijna perfect, maar eerlijk is eerlijk: in de grote wedstrijden hebben we gewoon gefaald. Dat doet pijn, maar het is wel zo.' Uit de vier topduels met Real en Atlético pakte Barcelona welgeteld één punt.

En dus kan Griezmann nu alleen maar naar de toekomst kijken. 'We moeten onze rust pakken en kijken wat er beter moet, zodat we volgend jaar een team kunnen zijn dat alles wint. De voorzitter zal nu zijn beslissingen moeten maken en acties moeten ondernemen. Wat mij persoonlijk betreft: ik blijf gewoon werken zoals ik de laatste jaren heb gedaan.'

Tot slot toonde Griezmann (die van 2014 tot 2019 uiteraard voor Atlético speelde) zich sportief richting de nieuwe kampioen. 'We moeten Atlético feliciteren. Ik ben heel blij voor iedereen daar, voor Cholo (trainer Diego Simeone, red.) en voor Koke, bijvoorbeeld. En de fans verdienen dit succes ook.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.