Emotionele kampioen Suárez haalt uit: 'Barcelona keek op me neer'

Reacties

Luis Suárez was zaterdagavond vrijwel in zijn eentje verantwoordelijk voor het feit dat Atlético Madrid voor de elfde keer kampioen van Spanje is. En dus kwamen na de wedstrijd de emoties los, voor de Uruguayaan betekent het de ultieme wraak op Barcelona.

Emotionele kampioen Suárez haalt uit: 'Barcelona keek op me neer'
© Pro Shots
Real Valladolid
Real Valladolid
1 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Atlético had zaterdag aan een zege bij Real Valladolid genoeg voor de landstitel, en die kwam er ook: 1-2. De winnende treffer kwam van Suárez, de man die vorige week tijdens de benauwde 2-1 thuisoverwinning op Osasuna (die achteraf cruciaal bleek te zijn) ook al de reddende engel was. Hij eindigt het seizoen op 21 competitiegoals, waarmee hij vierde is geworden op de topscorerslijst. Suárez staat op gepaste afstand van Lionel Messi, die het klassement heeft gewonnen met 30 goals.

Tot afgelopen zomer waren de Uruguayaan en de Argentijn nog ploeggenoten bij Barcelona, maar de Catalanen zetten Suárez zonder pardon aan de kant. Namens Barça liet trainer Ronald Koeman weten dat hij de ex-aanvaller van onder meer Ajax en FC Groningen niet meer nodig had, waardoor hij op zoek moest naar een nieuwe club. Dat werd Atlético, zaterdagavond volgde voor uitblinker Suárez de ultieme wraak op zijn oude werkgever.

Na afloop kwamen de emoties direct los bij de spits. Na het laatste fluitje zat hij geruime tijd huilend op het veld, vermoedelijk was hij aan het beeldbellen met het thuisfront (zie video onderaan). Ook tijdens zijn interview met de Spaanse tv kon hij zijn tranen niet bedwingen. 'Ik ben zo dankbaar voor het vertrouwen en de waardering die ik voel bij Atlético', zo sprak hij. 'Zij hebben me de kans gegeven om te laten zien dat ik op dit niveau kan presteren.'

Uiteraard kwam ook Barcelona ter sprake. 'Het was een lastige situatie om in te zitten... Daar geloofden ze niet in mij. Ik werd niet gewaardeerd, ze keken op me neer en mijn vrouw en kinderen hebben daardoor een moeilijke tijd gehad, net als ik. Atlético heeft de deur voor me opengezet, daar ben ik deze club voor altijd dankbaar voor. Deze titel is heel bijzonder, en ik weet zeker dat Messi blij voor me is, want hij is mijn vriend.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.