Barcelona ontsnapt aan blamage op weg naar onzekere zomer

Reacties

Barcelona heeft het seizoen afgesloten met een moeizame zege. Een blamerend gelijkspel bij het al gedegradeerde Eibar bleef de ploeg van Ronald Koeman op de valreep bespaard.

Barcelona ontsnapt aan blamage op weg naar onzekere zomer
© Pro Shots
Eibar
Eibar
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Het duel met Eibar was voor het voor de titel uitgeschakelde Barcelona een sluitstuk van een lang seizoen dat door de presidentsverkiezingen, financiële problemen en sportieve teleurstellingen ongetwijfeld als veelbesproken de boeken in zal gaan. De Copa del Rey als enige prijs werd gezien als een (te) schrale oogst te zijn voor de Catalaanse topclub. De noodzaak van veranderingen is er, de financiële ruimte daarentegen beperkt.

Boven de ontmoeting met Eibar hing daarom een wolk van onzekerheid, met als belangrijkste vragen de toekomst van Lionel Messi en Koeman. De Argentijn was, met toestemming, al naar zijn geboorteland vertrokken zonder een woord over zijn toekomst. De Nederlander had vrijdag duidelijk gemaakt dat hij wel wil maar dat het in handen ligt van voorzitter Joan Laporta.

Als Koeman inderdaad wordt bedankt, dan is zijn laatste duel op de Catalaanse bank niet eentje om warme herinneringen aan te bewaren. Zonder de vaste waardes Marc-André Ter Stegen, Gerard Piqué, Sergio Busquets, Pedri, Jordi Alba en Clément Lenglet begon Barcelona aan de wedstrijd in Estadio Municipal de Ipurua.

Met Frenkie de Jong in de basis kon Barcelona ondanks een overwicht weinig indruk maken. Het seizoen dat als een nachtkaars uitging werd nog wel met een zege afgesloten. Het al gedegradeerde Eibar noteerde meer doelpogingen dan de Catalaanse trots, die op weg naar de onzekere toekomst dankzij een late treffer van Antoine Griezmann als winnaar van het veld stapte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.