Opmerkelijke analyse Guardiola: City-coach schaart United op snelheid bij Europese top

Reacties

Manchester United is bezig aan een zwak seizoen, waarin zo'n beetje spelvreugde lijkt te zijn verdwenen. De supporters zijn zeer teleurgesteld en missen kwaliteit in de huidige selectie. Manchester City-coach Pep Guardiola heeft daar echter een heel andere kijk op.

Opmerkelijke analyse Guardiola: City-coach schaart United op snelheid bij Europese top
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 3
Manchester City
Manchester City

Een van de weinige wedstrijden in dit seizoen waar de fans van United met een goed gevoel aan terugdenken is de gewonnen stadsderby van 7 december. United was toen verrassend met 1-2 te sterk voor City. Dinsdag krijgt de ploeg van Guardiola kans op sportieve revanche, wanneer United en City tegenover elkaar staan in de halve finale van het toernooi om de League Cup.

In aanloop naar de burenruzie liet Guardiola zich opvallend lovend uit over United. 'Het is een team dat gemaakt is om veel te rennen', zei de City-coach. 'Als ze kunnen rennen zijn ze niet alleen een van de beste ploegen Engeland, zou ik zeggen. De snelheid die ze hebben met Daniel James of Mason Greenwood en Anthony Martial, Marcus Rashford en Jesse Lingard…'

'Ik heb het gevoel dat ze ook tegen ons weer gebruik gaan maken van hun snelheid', is Guardiola op zijn hoede. 'We moeten proberen om zo weinig mogelijk fouten te maken in onze opbouw, maar moeten natuurlijk wel ons eigen spel blijven spelen. Ik ga mijn spelers niet voorbereiden met alleen het idee dat we United niet mogen laten rennen. We gaan naar Old Trafford om te proberen om een goed resultaat te halen voor de return.'

United speelde zaterdag in het FA Cup-toernooi tegen Wolverhampton Wanderers en manager Ole Gunnar Solskjaer voerde voor dit duel de nodige wijzigingen door. De voorzichtige Guardiola heeft daarom het idee dat United volledig gefocust zal zijn op de ontmoeting van dinsdag met City. De twee clubs uit Manchester treffen elkaar zoals gezegd in de halve finale van de strijd om de League Cup, die uit twee wedstrijden bestaat. De eerste wedstrijd is dinsdag op Old Trafford, de return in het Etihad Stadium staat voor woensdag 29 januari op de rol.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.