Opluchting voor Milan en Montella na simpele zege

AC Milan en coach Vincenzo Montella kunnen enigszins opgelucht de interlandperiode in. Na een dramatische reeks, in de laatste zeven officiële duels werd er slechts één keer gewonnen, werd er zondagavond een overwinning geboekt op Sassuolo, 0-2. De zege lijkt de druk wat van de ketel te halen voor Montella, die afgelopen zomer voor zo'n 200 miljoen euro mocht investeren in zijn spelersgroep.

De coach liet zijn ploeg in het begin van de wedstrijd het initiatief nemen. Al na twee minuten waren de bezoekers dicht bij de openingstreffer na een mooie vrije trap van Hakan Çalhanoglu. De Turkse spelmaker nam zijn ploeg daarna bij de hand en was nog een keer gevaarlijk met een geplaatst schot. Vijf minuten voor rust haalde hij eindelijk rendement uit zijn acties door een panklare voorzet af te leveren bij Alessio Romagnoli, die hoger sprong dan doelman Andrea Consigli en raak kopte.

In de tweede helft was het de thuisploeg die zich van een andere kant liet zien en de druk opvoerde op de Rossoneri. De ploeg kwam veelvuldig in de buurt van de goal van Gianluigi Donnarumma, maar echt grote kansen creëerde de thuisclub niet. Sterker nog: uit een counter in de 67ste minuut sloeg Milan voor de tweede keer toe. Een lange bal van achteruit kwam terecht bij Suso. Vanaf de zijlijn trok hij naar binnen om vervolgens á la Arjen Robben hard raak te schieten in de verre bovenhoek. Daarna was het verzet van Sassuolo gebroken en speelde Milan de wedstrijd gemakkelijk uit. Daarna had Milan de score zelfs nog verder kunnen opvoeren, maar met name Ignazio Abate miste een goede mogelijkheid.

Door de overwinning stijgt Milan naar de zevende plek in de Serie A, maar heeft het na twaalf duels al wel een achterstand van dertien punten op koploper Napoli. Sassuolo blijft in de onderste regionen bungelen en staat met acht punten net boven de degradatiezone.