Chievo frustreert Hamsik in Maradona-jacht, Juventus voorkomt fiasco

Napoli heeft zondag voor de tweede keer dit Serie A-seizoen puntenverlies geleden. De equipe van Maurizio Sarri kwam op bezoek bij Chievo niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Juventus werd even in verlegenheid gebracht door Benevento, maar won wel.

Chievo - Napoli 0-0
Napoli was in de eerste helft extreem dominant, maar kon maar geen opening vinden in de defensie van de thuisploeg. Chievo, dat slechts 26 procent balbezit had in dat eerste bedrijf, gaf niet eens veel kansen weg. Wel schoot José Callejón naast na een vlotte aanval en zag Marek Hamsik een schot van richting veranderd worden.

Ook na de hervatting had de lijstaanvoerder zijn handen vol aan het stugge Chievo, dat in doelman Stefano Sorrentino een uitblinker had. De keeper redde in de 68ste minuut fraai op een kopbal van Hamsik, die Diego Maradona zondag nog niet evenaarde als meest trefzekere Napoli-speler. Dries Mertens onderscheidde zich vooral met pogingen van afstand. Napoli blijft eerste, maar ziet Juventus naderen tot één punt.

Juventus - Benevento 2-1
Op papier kon Juventus zich opmaken voor een potje dwergwerpen: met nul punten uit elf wedstrijden beleefde Benevento de slechtste start ooit van een club in de Serie A. De Bianconeri moesten in de negentiende minuut echter in de achtervolging. Amato Ciciretti schoot heerlijk raak uit een vrije trap. Dat was meteen ook de enige doelpoging van Benevento in de eerste helft, waar Juventus tot vijftien inzetten kwam. Paulo Dybala en Gonzalo Higuaín faalden echter in de afronding.

Elf minuten na de hervatting kwam Juventus alsnog langszij. Higuaín schoot de bal binnen nadat Blaise Matuidi hem had teruggelegd. Na 65 minuten pakte Juventus de voorsprong. Op aangeven van Alex Sandro kopte Juan Cuadrado raak. De landskampioen, die zondag met speciale tenues zijn 120-jarig bestaan vierde, beperkte zich verder tot controleren.

Fiorentina - AS Roma 2-4
Gerson bezorgde de bezoekers een ware droomstart. Al in de vijfde minuut vond de Braziliaanse middenvelder het net met een diagonaal schot. AS Roma, waar Kevin Strootman op de bank startte, incasseerde razendsnel de 1-1. Jordan Veretout, die veel vrijheid genoot, schoof de bal binnen. Het kostte AS Roma even tijd om de gelijkmaker te verwerken, maar daarna nam de Champions League-deelnemer het heft weer in handen. Na een half uur sloeg opnieuw Gerson toe, deze keer met een schot in de korte hoek. Fiorentina toonde zich evenwel andermaal veerkrachtig en ging dankzij Giovanni Simeone rusten met een 2-2 stand.

Vijf minuten na de hervatting was het weer de beurt aan AS Roma om te scoren, met meer geluk dan wijsheid deze keer. De bal belandde namelijk via de borst van Kostas Manolas in het doel. Deze keer verdedigde AS Roma, waar Strootman ruim een kwartier voor tijd inviel, de marge wel met succes. Sterker nog: Diego Perotti zorgde vlak voor tijd nog voor de 2-4. De landskampioen van 2001 vindt zich terug op de vijfde plaats, maar heeft nog een wedstrijd tegoed.