Torino laat ongeslagen Internazionale zweten

Internazionale heeft zondag de eerste nederlaag in de Serie A voorkomen. Invaller Éder stond de Torino-verrassing in Milaan in de weg (1-1).

Internazionale begon de wedstrijd als favoriet dankzij de ongeslagen status en de tweede plaats in de Serie A. Maar in Giuseppe Meazza toonde Torino zich meer dan gelijkwaardig aan de thuisclub. Mauro Icardi en Milan Skriniar waren dicht bij de 1-0, waar aan de andere kant Daniele Baselli op slag van rust met het hoofd bijna de 0-1 voor zijn rekening nam.

Torino, dat vorige week met de terugkeer van Andrea Belotti weer de goede weg was ingeslagen na twee nederlagen, gaf Inter ruim een half uur voor tijd een koude douche. Ondanks de opgevoerde druk moest de thuisploeg de treffer van Iago Falque incasseren.

Joel Chukwuma Obi verzuimde halverwege de tweede helft met een kopbal de marge van Torino te vergroten. Elf minuten voor tijd betaalden de gasten daarvoor de rekening. De ingevallen Éder tekende voor de 1-1. Hij was daarvoor dank verschuldigd aan Mauro Icardi, die met zijn assist toonde overzicht te hebben. Mede met dank aan het aluminium bij een poging van Matias Vecino bleef Torino overeind en leed Inter voor de derde keer dit seizoen puntenverlies.

Door het resultaat moet Inter vrezen de tweede plaats kwijt te raken, aangezien Juventus en Lazio met nog een wedstrijd achter de hand een achterstand van twee punten hebben op de Nerazzurri. Torino is door het succes naar de zevende plaats geklommen.