Opluchting voor de Belgen: Hazard ontloopt operatie

Reacties

Eden Hazard gaat niet onder het mes, zo is bevestigd tegenover Het Laatste Nieuws. De hoop is dat de Real Madrid-aanvaller na een rustperiode alsnog het EK kan halen.

Opluchting voor de Belgen: Hazard ontloopt operatie
© Pro Shots

Hazard sukkelt dit seizoen opnieuw met de nodige fysieke problemen. De dertigjarige linksbuiten deed vorig weekend een kwartier mee in de thuiswedstrijd tegen Elche (2-1), na anderhalve maand aan de kant te hebben gestaan met een spierblessure. Daags na zijn rentree werd duidelijk dat Hazard opnieuw geblesseerd was geraakt.

Specialisten hebben inmiddels onderzocht of er een verband is tussen het titanium plaatje bij de enkel van Hazard en de vele spierblessures. Er werd overwogen om de Belg opnieuw aan zijn enkel te opereren. Dat zou voor Hazard de derde operatie aan zijn rechterenkel hebben betekend. Had Hazard onder het mes gemoeten, dan was hij zeer waarschijnlijk niet tijdig fit geraakt voor het EK.

Na overleg is besloten om voor een andere aanpak te kiezen. Hazard krijgt eerst een flinke periode rust, waarna zijn conditie weer zorgvuldig wordt opgebouwd. De medische staf van Real Madrid wil Hazard zo in samenwerking met de specialisten rond de Belgische nationale ploeg weer helemaal fit krijgen voor de laatste weken van het seizoen. Daarna zou hij in goede vorm aan het EK kunnen beginnen, zo wordt gehoopt.

De Belgische topfysiotherapeut Lieven Maesschalck krijgt een belangrijke rol in de revalidatieperiode van Hazard. Specialisten uit het team van Maesschalck zullen regelmatig naar Madrid vliegen om het herstel van dichtbij te volgen. We spraken onlangs met Maesschalck over onder meer het Milan Lab.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.