Benzema reddende engel bij rentree Ramos en Hazard

Reacties

Real Madrid is zaterdag op de valreep ontsnapt aan nieuw puntenverlies. Karim Benzema was de gevierde man tegen Elche.

Benzema reddende engel bij rentree Ramos en Hazard
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Elche
Elche

Na de twee remises op rij werd het duel met Elche gezien als het beoogde startpunt van een noodzakelijke eindsprint. 'De titelstrijd in La Liga is nog niet over voor ons', waarschuwde Karim Benzema vorige week. Om die woorden kracht bij te zetten opteerde trainer Zinedine Zidane tegen Elche voor een tactiek met drie centrale verdedigers. Die keuze was mede ingegeven voor de beschikbaarheid van Sergio Ramos, die na twee maanden aan de zijlijn weer aan de aftrap kwam bij De Koninklijke.

De eerste helft had Real Madrid een overwicht, waarbij Casemiro en Karim Benzema de beste kansen kregen én ook onbenut lieten. Maar overtuigend was het optreden van gastheren niet.

Zidane had Eden Hazard achter de hand om zijn ploeg van nieuwe impulsen te voorzien. De Belgische aanvaller, die eind januari zijn laatste minuten had gemaakt voor De Koninklijke, was speeltijd voorgehouden.

De Franse coach koos na een uur echter voor Toni Kroos, Luka Modric en Rodrygo om zijn ploeg van vers bloed te voorzien om naderend onheil te voorkomen. Want Elche had na een uur de leiding genomen. Doelman Thibaut Courtois had kort daarvoor knap gered op een inzet van Guido Carillo, maar was kansloos op de kopbal van Dani Calvo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De keuze van Zidane betaalde zich uit. In de 73ste minuut gaf Modric de voorzet waaruit Benzema met het hoofd de gelijkmaker produceerde. Met de entree van Hazard werd de jacht op meer onderstreept. Met de Belg binnen de lijnen leidde het offensief tot kansen voor onder anderen Casemiro en Nacho.

De winnende treffer liet lang op zich wachten, maar kwam er toch. In blessuretijd voorkwam Benzema met een schot van afstand een stunt van Elche. De Franse spits legde daarmee de druk weer bij Atlético Madrid - vanavond tegen Getafe - en Barcelona - maandag tegen Huesca – in de strijd om de Spaanse titel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.