Op 'Avond van de Schande' gaat het ook in Marseille weer mis

Reacties

De UEFA-officials zullen het er maar druk gehad mee hebben donderdag. Vanuit diverse stadions in Europa verschenen donderdagavond treurige beelden van supportersonlusten. Ook rond Olympique Marseille ging het, wéér, mis.

Op 'Avond van de Schande' gaat het ook in Marseille weer mis
Olympique Marseille
Olympique Marseille
0 - 0
Galatasaray
Galatasaray

Kort voor rust moest het duel tussen Marseille en Galatasaray in het Stade Vélodrome worden stilgelegd. De fans gooiden over en weer met vuurwerk rond het uitvak en de ME moest eraan te pas komen om in het stadion de rust enigszins te herstellen. Na afloop ging het opnieuw mis en had de politie de handen vol aan nieuwe rellen. Uiteindelijk werden er vijf supporters gearresteerd en raakten drie agenten gewond. Voor Olympique Marseille wachten mogelijk sancties vanuit de UEFA.

Bovendien is het al de derde keer in korte tijd dat de club in aanraking komt met supportersrellen. Op 22 augustus ging het mis op bezoek bij Nice. De spelers van Marseille zochten de confrontatie met de harde kern van Nice na herhaaldelijk te zijn bekogeld met voorwerpen. Er kon maar ternauwernood veel erger voorkomen worden toen Nice-aanhangers het veld opstormden. Uiteindelijk werd het duel gestaakt omdat Marseille na de ingelaste afkoelingsperiode niet meer terug het veld op kwam. Nice kreeg een punt in mindering en het duel moet op neutraal terrein worden overgespeeld.

Onlangs ging het bij het uitduel met Angers opnieuw mis voor Marseille. Via het veld en door over de hekken heen te klimmen zochten de fans van beide clubs de confrontatie met elkaar. De aanhoudende problemen rond Marseille brachten Lens er zelfs toe hun fans aan te raden niet af te reizen naar Marseille.

Donderdagavond was het dus tegen Galatasray weer raak en daar vormde Marseille helaas geen uitzondering in. Ook bij West Ham United tegen Rapid Wien ging het mis. In België moest de politie ook ingrijpen. L'Équipe sprak van een 'nieuw en treurig hoofdstuk', maar in Duitsland gingen ze een stap verder. 'De avond van de Schande', zo vatte BILD de donderdag vol problemen samen. Het woord is nu aan de Europese voetbalbond.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.