Supporters maken Antwerp te schande: zelfs rollator vliegt door de lucht

Reacties

Een deel van de fans van Antwerp FC heeft zich tijdens en na het Europa League-duel met Eintracht Frankfurt misdragen. Rondom het duel hadden de supportersgroepen het voortdurend met elkaar aan de stok.

Supporters maken Antwerp te schande: zelfs rollator vliegt door de lucht
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
0 - 1
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Op een volle Bosuil moest de rentree van het Europese voetbal voor de fans een feest worden. Dat werd het allerminst. Al overdag was sprake van supportersrellen en in het stadion bleef de sfeer grimmig. Al bij de start werd het stadion door massaal afgestoken vuurwerk in een rookgordijn gehuld, maar daar bleef het niet bij.

Kort na rust werd er opnieuw vuurwerk afgestoken en dit keer werd Eintracht-keeper Kevin Trapp geraakt. Heel even lag het duel stil, maar de Duitser kon verder.

Zo kon Trapp in de slotfase toch nog juichen. Antwerp ging door een rake strafschop van Gonçalo Paciencia alsnog ten onder met 0-1. En die goal bleek de aanleiding voor meer onrust.

De Duitse fans vierden de goal, maar een deel van de aanhang van de Belgen was daar niet van gediend. Op beelden is te zien hoe voorwerpen naar de Eintracht-fans gegooid worden. De Belgische aanhang maakt het daarbij wel heel bont, want op die beelden is ook te zien hoe een rollator (of vouwfiets) naar het vak met de Duitse fans gegooid wordt. Uiteindelijk was de oproerpolitie tot na het duel nodig om de gemoederen te bedaren.

Antwerp, dat in Groep D troosteloos onderaan staat, moet wel vrezen voor een sanctie van UEFA. Trainer Brian Priske baalde van de beschamende taferelen. 'Dit mag uiteraard niet gebeuren. We hebben nu zo lang zonder onze supporters gespeeld door de coronapandemie. Eindelijk kunnen we opnieuw voor een gevuld stadion spelen, en dan gebeurt er zoiets. Ik hoop dat enkele mensen daarbuiten nu een slecht gevoel hebben hierbij.'

Eintracht-coach Oliver Glasner kwam met een positieve update over zijn doelman. 'Het gaat goed met hem. Er is gelukkig niets erg gebeurd. Deze zaken hebben geen plaats in het voetbal en in onze samenleving', vertelde hij aan de Belgische pers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Eintracht Frankfurt
6
3
3
0
10-6
+4
12
2
Olympiakos Piraeus
6
3
0
3
8-7
+1
9
3
Fenerbahçe
6
1
3
2
7-8
-1
6
4
Antwerp
6
1
2
3
6-10
-4
5
* Actueel tot en met 6 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.