Ancelotti (65) hint op langer verblijf in voetballerij

Reacties

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti is nog lang niet klaar in de voetballerij. De Italiaanse coach voelt zich naar eigen zeggen heel goed en vol passie.

Ancelotti (65) hint op langer verblijf in voetballerij
© Pro Shots

Speciaal voor zijn verjaardag, Ancelotti is maandag 65 geworden, publiceerde de Italiaanse krant Il Giornale een groot interview met de coach. In de krant gaf Ancelotti een duidelijk statement over Real Madrid en het WK voor clubs, hij ging ook in op zijn leven in de voetballerij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ancelotti werd naar eigen zeggen herhaaldelijk afgeschreven. 'Ik voel me niet oud, deze 65 jaren voel ik niet. Na mijn ervaring bij Everton verdween ik van de radar en werd ik te oud genoemd. Hetzelfde gebeurde bij Napoli. Maar ik behoud mijn passie', is Ancelotti glashelder.

Onze analyse van de Champions League-finale, die Ancelotti winnend afsloot

De coach werd afgelopen seizoen gelinkt aan een vertrek naar de Braziliaanse bond, maar in plaats daarvan verlengde hij zijn contract bij Real Madrid tot medio 2026. Hij won dit seizoen alweer zijn vijfde Champions League als coach en werd ook kampioen in Spanje. 'Ik leef voor wedstrijden, voor mijn werk. Deze balans hou ik al mijn hele leven in stand. Ik heb momenten overwonnen die niet altijd positief waren', blikt Ancelotti terug.

Bij Real Madrid voelt de Italiaan zich thuis. 'Madrid is speciaal en AC Milan zit ook in mijn hart. Maar Real Madrid is Real Madrid, wat kan beter zijn? Hier is er respect voor de historie.' Zelf lijkt Ancelotti dat ook te hebben, want de vertrekkende Toni Kroos kwam ook ter sprake. De Duitser maakte sinds 2014 furore bij Real Madrid, maar heeft inmiddels afgescheid genomen van De Koninklijke.

Als het aan Ancelotti ligt, is een belletje van Kroos voldoende. 'Ik vind het jammer dat hij besloten heeft te stoppen. Hij is een Duitser, het is lastig om hem van gedachten te doen veranderen. Maar ik weet dat hij in Madrid blijft wonen en ik heb hem verteld dat als hij van gedachten verandert, we opnieuw beginnen als hij belt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.