Lens roept fans op om vanwege de veiligheid niet naar uitduel te komen

Reacties

Een opmerkelijke oproep van Ligue 1-club Lens, dat zondag tegenover Olympique Marseille staat in de competitie. De huidige nummer vier van de Franse competitie heeft aan zijn fans opgeroepen om uit veiligheidsoverwegingen niet naar de havenstad af te reizen en de wedstrijd niet te bezoeken.

Lens roept fans op om vanwege de veiligheid niet naar uitduel te komen
© Pro Shots
Olympique Marseille
Olympique Marseille
2 - 3
Lens
Lens

Waar het in Nederland onlangs misging bij de wedstrijden FC Utrecht – RKC Waalwijk en FC Groningen – Vitesse, heeft de Ligue 1 ook de nodige problemen via supporters. Bij de wedstrijd OGC Nice – Olympique Marseille werd een speler van de uitclub aangevallen, in het duel tussen Lens en Lille ging het mis en ook tijdens Angers – Olympique Marseille sloeg de vlam in de pan. Fans zochten elkaar op, via het veld.

Lens is er klaar mee en probeert zijn fans te beschermen. Persbureau AFP kreeg een mail van de club in handen, die richting de supporters werd gestuurd. Daarin werd gezegd dat de veiligheidsvoorwaarden niet gegarandeerd konden worden voor de fans. Lens heeft de oproep inmiddels bevestigd, de club kwam met de mail na een gesprek met de lokale autoriteiten in Marseille.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.