Lens én Lille gestraft voor rellen, nog zwaardere maatregelen dreigen

Reacties

RC Lens en Lille OSC worden allebei gestraft, nadat het afgelopen weekend misging tussen supporters van de twee teams. Dat heeft de Franse competitie-organisatie bekendgemaakt.

Lens én Lille gestraft voor rellen, nog zwaardere maatregelen dreigen
© Pro Shots
Lens
Lens
1 - 0
Lille
Lille

Zaterdagmiddag liepen de gemoederen halverwege Lens - Lille hoog op tussen fans van beide teams. Een deel van de aanhang van de thuisploeg besloot in de rust namelijk het vak met Lille-supporters op te zoeken. Politieagenten en beveiligers voorkwamen daarna dat meer thuisfans, die over het veld renden, het uitvak bereikten. Het duel werd desondanks afgemaakt, en door Lens met 1-0 gewonnen.

De Franse competitie-organisatie Ligue de Football Professionnel (LFP) heeft nu bekendgemaakt dat het de zaak uitgebreid gaat onderzoeken. In afwachting van een uitkomst moet het Stade Bollaert-Delelis voorlopig volledig gesloten blijven. Dat wil zeggen dat Lens de thuiswedstrijden tegen RC Strasbourg (22 september) en Stade de Reims (1 oktober) voor lege tribunes moet spelen. Ondertussen mag Lille voorlopig geen uitfans meenemen, zoals tijdens het bezoekje aan Strasbourg op 25 september.

Door rellen ontsierd duel in Frankrijk eindigt met agent op iedere meter

Het incident volgt een kleine maand nadat het bij de Zuid-Franse derby tussen OGC Nice en Olympique Marseille helemaal verkeerd ging. Toen kwamen supporters van Nice het veld op en raakten zij op het veld slaags met spelers en medewerkers van Marseille. Die wedstrijd wordt eind oktober op neutraal terrein volledig overgespeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.