Groningen-Vitesse stilgelegd na rode kaarten en bekogeling keeper

Reacties

De wedstrijd tussen FC Groningen en Vitesse is woensdag uit de hand gelopen. In de eerste helft kreeg de thuisploeg twee rode kaarten, waarna het duel voor het begin van de tweede helft al snel werd stilgelegd nadat Vitesse-doelman Markus Schubert werd bekogeld door fans van Groningen.

Groningen-Vitesse stilgelegd na rode kaarten en bekogeling keeper
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
0 - 1
Vitesse
Vitesse

Groningen moest na 35 minuten met tien man verder nadat Mike te Wierik voor een overtreding op Loïs Openda de rode kaart kreeg van scheidsrechter Allard Lindhout. Na de openingstreffer van Yann Gboho in de extra tijd werd het nog erger voor de thuisploeg. Daniël van Kaam viel bij een poging om doorgebroken aanvallers van Vitesse van de bal te houden en raakte de bal hierbij met zijn hand. Lindhout gaf ook hier de rode kaart.

Vlak voor het begin van de tweede helft ging het helemaal mis. Schubert stond naast zijn doel en kreeg hierbij vanuit het publiek een beker bier uit het publiek tegen zich aan gegooid. De keeper van Vitesse ging naar de grond, waarna de spelers van de Arnhemmers verhaal kwamen halen. Ook wisselspelers en trainer Thomas Letsch kwamen van de bank. Lindhout legde de wedstrijd vervolgens stil.

Trainer Danny Buijs en directeur Wouter Gudde kwamen daarna het veld op om de supporters toe te spreken, waarna het van kwaad tot erger ging. Verschillende toeschouwers betraden het veld in de Euroborg, sommigen met alleen een onderbroek aan. Na een onderbreking van ongeveer twintig minuten kwamen beide teams weer het veld op en werd de wedstrijd hervat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.