Oostenrijk wil eindelijk eens poulefase doorkomen

Reacties

In Groep F spelen IJsland en Oostenrijk hun laatste groepswedstrijd op dit EK (aftrap 18.00 uur). Opta komt met opvallende feitjes over het duel in Saint-Denis.

Oostenrijk wil eindelijk eens poulefase doorkomen

● Dit wordt pas de vierde ontmoeting tussen IJsland en Oostenrijk. Het Alpenland triomfeerde eenmaal en twee keer eindigde het duel onbeslist.

● De meest recente confrontatie dateert uit mei 2014 en eindigde in een 1-1 gelijkspel. Namens Oostenrijk trof Marcel Sabitzer doel en voor IJsland scoorde toenmalig Ajacied Kolbeinn Sigthórsson.

● Oostenrijk heeft slechte herinneringen aan het Stade de France. De equipe verloor alle vorige wedstrijden die ze er speelde: in 1998 tegen Italië (1-2), in 2007 tegen Frankrijk (0-1) en in 2009 nog eens tegen Frankrijk (1-3).

● IJsland speelde één keer in het Stade de France. In oktober 1999 verloor de ploeg met 3-2 van Frankrijk. Eidur Gudjohnsen maakte destijds in de tweede helft als invaller zijn opwachting.

Spelers van IJsland treuren na de late 1-1 tegen Hongarije.
Spelers van IJsland treuren na de late 1-1 tegen Hongarije.

● IJsland ging in slechts één van de laatste acht competitieve wedstrijden onderuit. De Scandinaviërs realiseerden in die periode drie overwinningen en speelden viermaal gelijk.

● Na de eerste twee speelronden incasseerden IJsland (38) en Oostenrijk (37) de meeste schoten van alle 24 deelnemende landen in Frankrijk.

● Oostenrijk werd bij de laatste drie deelnames aan een eindronde altijd in de groepsfase uitgeschakeld. Dat gebeurde op de WK's van 1990 en 1998 en op het EK van 2008.

Bron: Opta

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.