Oostende ontslaat keeper na organiseren lockdownparty: 'Egoïstisch gedrag'

Reacties

Het organiseren van een lockdownparty blijft niet zonder gevolgen voor Fabrice Ondoa. De Kameroense doelman is dinsdag ontslagen door KV Oostende.

Oostende ontslaat keeper na organiseren lockdownparty: 'Egoïstisch gedrag'
© Pro Shots

Ondoa lapte in de nacht van zaterdag op zondag de Belgische coronamaatregelen aan zijn laars door in zijn appartement in Oostende een feest te geven waarbij tientallen mensen aanwezig waren. De politie kwam ter plaatse nadat er door omwonenden melding was gemaakt van geluidsoverlast en werd, eenmaal ter plaatse, verbaal belaagd door de feestvierders, schrijft Oostende dinsdagmiddag op de clubwebsite.

En dat is voor de huidige nummer veertien van de Pro League reden om te breken met Ondoa. 'Als voetbalclub kunnen wij dergelijk egoïstisch en onverantwoord gedrag niet tolereren', zegt uitvoerend president Gauthier Ganaye in een verklaring. 'KVO als club staat boven het individu en gezien de ernst van deze feiten zien we ons dan ook genoodzaakt om de ontslagprocedure ten opzichte van Fabrice Ondoa in gang te zetten.'

Voor Ondoa komt er na tweeënhalf jaar daarmee aan een einde aan zijn verblijf in België. Oostende nam de 24-jarige Kameroener, neef van Ajax-doelman Andre Onana en ook diens concurrent bij de nationale ploeg, in 2018 over van Sevilla. In zijn eerste seizoen kwam de voormalig jeugdspeler van Barcelona nog tot 23 optredens, maar daarna raakte hij zijn basisplaats kwijt. Dit seizoen werd Ondoa al teruggezet naar het B-team, nu is zijn rol definitief uitgespeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.