Ook United verslaat bedroevend slecht Palace

Crystal Palace heeft ook zijn zevende Premier League-duel op rij verloren. Op bezoek bij Manchester United werd er kansloos met 4-0 verloren.

Het ontslag van manager Frank de Boer heeft de Engelse club dan ook nog niets opgeleverd. Ook onder zijn opvolger Roy Hodgson was de hekkensluiter van de Premier League niet opgewassen tegen Manchester United, waar Marouane Fellaini uitgroeide tot de grote man.

De eerste aanval van de thuisploeg, waar Daley Blind negentig minuten op de bank zat, leverde direct een treffer op. Marcus Rashford trok vanaf de cornervlag richting het doel, speelde Joel Ward simpel uit en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Juan Mata, die van dichtbij binnen kon tikken: 1-0 na drie minuten.

Vervolgens brak een rustige periode aan op Old Trafford. De thuisploeg liet de bal op het gemak rondgaan, terwijl de bezoekers geen vuist wisten te maken. Tien minuten voor de rust verdubbelde United toch de voorsprong. Ashley Young gaf een uitstekende voorzet die door Fellaini van dichtbij binnen werd geschoten.

Vlak voor de theepauze leek Chris Smalling het duel met een kopbal in het slot te gooien, maar zijn poging uit een hoekschop vloog net langs de paal. Na de hervatting was het wel gauw beslist. Het was wederom een goede actie van Rashford die met een fraaie, harde vrije trap succesvol het hoofd van Fellaini vond: 3-0.

Twintig minuten voor tijd mocht oud-Ajacied Jairo Riedewald nog invallen bij Palace, waar Patrick van Aanholt de hele wedstrijd linksachter stond. Zo zagen twee Nederlandse verdedigers hoe Romelu Lukaku vlak voor tijd aantekende voor de vierde United-treffer. Door de intikker, op aangeven van Anthony Martial, heeft de Belgische spits al zeven Premier League-doelpunten voor de grootmacht op zijn naam. Geen enkele speler scoorde in de geschiedenis van The Red Devils vaker in zijn eerste zeven duels.

Door de winstpartij kan Manchester United rustig naar de kraker tussen Manchester City en Chelsea gaan kijken. Wanneer The Citizens zaterdagavond niet weten te winnen van de Londenaren, gaat de ploeg van manager José Mourinho alleen aan kop in de Premier League.

Voor Crystal Palace blijft de dramatische reeks voortduren. Na zeven duels staat de teller ook na zaterdag nog op nul punten, nul doelpunten en zeventien treffers tegen. Hiermee evenaart het het negatieve record van Portsmouth, dat in het seizoen 2009/2010 ook nog puntloos was tot zijn achtste wedstrijd. Na de interlandperiode wacht voor de geplaagde club de thuiswedstrijd tegen Chelsea.

De vroege 1-0 van Mata:

De twee treffers van Fellaini konden op een creatieve ingeving van oud-United-verdediger Philip Neville: