Ook improductieve Altidore kan tij bij Sunderland niet keren

Jozy Altidore dacht met zijn overgang naar Sunderland een droomtransfer te maken naar de ijzersterke Premier League, maar vooralsnog valt er weinig te genieten voor de voormalige AZ-aanvaller. De 23-jarige Amerikaan verloor zaterdag voor de zesde keer in zeven duels, scoorde zelf nog niet en zag bovendien manager Paolo Di Canio vertrekken.

Ook improductieve Altidore kan tij bij Sunderland niet keren

Sinds Di Canio twee weken terug zijn ontslagbrief kreeg, hebben Altidore en zijn ploeggenoten het tij nog niet kunnen keren. Ook Liverpool (1-3) en Manchester United (1-2) trakteerden The Black Cats op een nederlaag. Toch denkt Altidore dat interim-manager Kevin Ball, de gewezen assistent van Di Canio, de juiste man is om Sunderland van de laatste plaats te loodsen.

'Het is erg prettig werken onder Kevin, een erg positieve ervaring', stelt hij in Engelse media. Eerder pleitte ook Sunderland-aanvoerder John O'Shea voor een definitieve aanstelling van Ball, die al sinds 2004 in verscheidene functies werkzaam was in het Stadium of Light.

Na 31 officiële goals voor AZ tijdens het vorige seizoen was Altidore met tien miljoen euro de duurste aankoop van Sunderland. In zes competitieoptredens scoorde hij echter nog geen enkele keer. Alleen in de tweede ronde van het League Cup-toernooi was het raak. Zijn enige treffer tot dusver leidde een late comeback in tegen League One-club MK Dons (4-2).

Trainerscarrousel
Ondanks de steunbetuigingen aan Ball hoopt het clubbestuur met de aanstelling van een nieuwe manager een einde te kunnen maken aan de dramatische resultaten. Gustavo Poyet is de voornaamste favoriet. Volgens Sky Sports wordt de ex-speler van Chelsea en Tottenham Hotspur binnen 24 uur gepresenteerd.

Altidore stelt zich niet bezig te houden met de trainerscarrousel. 'Er wordt veel gepraat over een nieuwe manager, maar wij als spelers moeten gewoon onverstoord door blijven gaan. Wat er ook gebeurt, ik ben er zeker van dat we de slechte seizoenstart nog kunnen goedmaken. Er is genoeg kwaliteit, het enige wat we kunnen doen is er hard aan blijven trekken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen