Suarez trefzeker voor nieuwe koploper, winst opsteker Jol

Liverpool is door de overwinning op Crystal Palace in ieder geval tot en met zondagmiddag de nieuwe koploper in de Premier League. Behalve The Reds boekte ook Newcastle United een winstpartij en kreeg manager Martin Jol wat meer lucht door de zege van Fulham.

Suarez trefzeker voor nieuwe koploper, winst opsteker Jol

Liverpool – Crystal Palace 3-1
Liverpool heeft zaterdagmiddag in de Premier League aangetoond in uitstekende vorm te verkeren. Onder aanvoering van het aanvalsduo Luis Suarez en Daniel Sturridge (foto) werd Crystal Palace eenvoudig opzij gezet. Op Anfield Road maakten Suarez en Sturridge, net als vorige week tegen Sunderland (3-1 winst), het verschil voor de ploeg van manager Brendon Rodgers.

Binnen twintig minuten stond de marge op twee dankzij de fraaie treffers van het veelbesproken aanvalsduo. Suarez rommelde de bal al vallend achter doelman Julian Speroni, terwijl Sturridge uit een moeilijke hoek de bal hard binnen schoot.

Aanvoerder Steven Gerrard tekende het derde doelpunt aan voor Liverpool vanaf elf meter. Het was alweer de 99ste competitietreffer van de spelverdeler voor de club die hij al zijn leven lang dient. Het slotakkoord was voor Dwight Gayle, die namens de bezoekers de 3-1 op het scorebord zette. Door de winst neemt Liverpool de koppositie over van Arsenal, dat één punt minder heeft en zondagmiddag aantreedt tegen West Bromwich Albion.

Fulham - Stoke City 1-0
Martin Jol kan even opgelucht ademhalen. De onder druk staandee Scheveningse manager zag zijn Fulham, waar doelman Maarten Stekelenburg nog altijd niet fit is, in de slotfase winnen van Stoke City en klimt daardoor naar plaats zeventien. Belangrijke man aan de zijde van de The Cottagers was Darren Bent, die vlak voor tijd de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening nam (foto).

Cardiff City – Newcastle United 1-2
Newcastle United heeft zich na de competitienederlagen tegen achtereenvolgens Hull City en Everton (beide 3-2) knap herpakt op bezoek bij Cardiff City. In Wales was de Fransman Loïc Rémy met twee treffers van grote waarde voor de ploeg van manager Alan Pardew.

Newcastle - opnieuw met Oranje-international Tim Krul onder de lat en met Vurnon Anita op de reservebank - ging met een 2-0 voorsprong de rust in, maar kreeg het na de onderbreking nog even benauwd. Na de vroege aansluitingstreffer van Peter Odemwingie hield Newcastle, met veel moeite, ruim een half uur stand.

Overige uitslag:
Hull City - Aston Villa 0-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen