Ook het EK in 2024 gaat voorbij aan Rusland

Reacties

Een terugkeer van de Russische nationale ploeg op de internationale velden is nog niet aan de orde. De loting voor de kwalificatie van het EK in 2024 zal aan Rusland voorbij gaan.

Ook het EK in 2024 gaat voorbij aan Rusland
© Pro Shots

De UEFA deed Rusland begin dit jaar tot nader order in de ban vanwege de inval in Oekraïne. Het Internationaal Sporttribunaal boog zich op verzoek van Rusland over deze maatregelen, waarbij de schorsing werd bevestigd.

De UEFA is niet van plan die schorsing op te heffen. De Russische bond (RFU) brengt nu naar buiten dat het land uitgesloten is voor de loting op 9 oktober voor de kwalificatie voor het EK in 2024.

Mogelijk zal er nog beroep worden aangetekend, maar de RFU wacht op de complete onderbouwing van het vonnis van het CAS voor het besluit of het meer gerechtelijke stappen zal zetten tegen de uitsluiting.

De UEFA heeft bij de aankondiging van de loting op 9 oktober expliciet Rusland genoemd als een land dat niet zal meedoen aan de kwalificatie. Wit-Rusland, dat als bondgenoot van Rusland ook betrokken is bij de oorlog in Oekraïne, zal wel meedoen. De UEFA rept namelijk van 53 van de 55 aangesloten bonden die gaan proberen zich te kwalificeren. Naast geschorste Rusland doet het geplaatste gastland Duitsland niet mee aan de kwalificatie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Rusland
Meer over Rusland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.