Ook Gervinho zwicht voor het grote geld uit China

Reacties

Gervinho vervolgt zijn carrière in de Chinese competitie. AS Roma heeft de aanvaller voor een bedrag van naar verluidt vijftien miljoen euro verkocht aan Hebei China Fortune.

Ook Gervinho zwicht voor het grote geld uit China

De 28-jarige Gervinho wilde vertrekken bij AS Roma na het ontslag van trainer Rudi Garcia, met wie hij een goede band had. Onder leiding van de Franse coach kwam Gervinho dit seizoen tot zes doelpunten in de Serie A.

In China wordt er momenteel veel geld in het voetbal gepompt. Zo zijn ook Fredy Guarín en Ramires al vertrokken naar het land. AS Roma heeft met Stephan El Shaarawy al een vervanger aangetrokken voor Gervinho. El Shaarawy wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van AC Milan.

Gervinho was bezig aan zijn derde seizoen bij AS Roma, dat hem in de zomer van 2013 voor acht miljoen euro had overgenomen van Arsenal. De international van Ivoorkust kwam in Europa eerder uit voor Beveren, Le Mans, en Lille. Hebei China Fortune promoveerde afgelopen seizoen naar de hoogste klasse in China. De Chinese competitie begint in maart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.