AS Roma haalt gevallen wonderkind El Shaarawy

Reacties

Stephan El Shaarawy vervolgt zijn loopbaan bij AS Roma. De Romeinen nemen de vleugelspits op huurbasis over van AC Milan en hebben daarnaast een optie tot koop bedongen.

AS Roma haalt gevallen wonderkind El Shaarawy

Italiaanse media maken al weken melding van een naderende deal, die door de 23-jarige dribbelaar nu zelf is bevestigd via Twitter (zie onder). Als El Shaarawy de medische keuring bij Roma dinsdag doorstaat, wordt de transfer officieel wereldkundig gemaakt. 'Ik ben heel blij met deze kans', zei Il Faraone maandag al in een eerste reactie.

Met El Shaarawy krijgt Roma de beschikking over een voormalig supertalent. Hij kwam in het seizoen 2012/13 bekend te staan als een van de meest beloftevolle spelers van Europa, door als linksbuiten in 37 competitieduels 16 keer te scoren voor Milan. Blessureleed wierp de Italiaan van Egyptische afkomst vervolgens ver terug. Hij speelde de afgelopen twee seizoenen in totaal maar 24 keer voor de Rossoneri.

Milan verhuurde El Shaarawy (zeventien caps) dit seizoen aan AS Monaco, maar daar mocht hij alweer vertrekken. Als de aanvaller nog één keer in actie zou komen voor de Ligue 1-club, dan moest Monaco namelijk een koopoptie van dertien miljoen euro lichten. Dat laatste was Monaco duidelijk niet van plan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.