Ook Feyenoord mengt zich in strijd om PEC Zwolle-sterkhouder Beelen

Reacties

PEC Zwolle-revelatie Thomas Beelen kan rekenen op belangstelling uit de Nederlandse top. Naast AZ en FC Twente mengt nu ook Feyenoord zich in de strijd om de 22-jarige verdediger.

Ook Feyenoord mengt zich in strijd om PEC Zwolle-sterkhouder Beelen
© Pro Shots

Beelen debuteerde aan het einde van het seizoen 2021/22 voor PEC Zwolle in de Eredivisie. Op de laatste speeldag, tegen PSV, gunde Dick Schreuder hem zelfs een basisplaats als middenvelder. In de zomer tekende hij vervolgens pas zijn eerste profcontract in Zwolle.

In de voorbereiding veroverde Beelen vervolgens een vaste plek als inschuivende centrale man in de driemansdefensie van PEC. Daar maakte hij dusdanig veel indruk dat de club hem in september alweer een opgewaardeerd contract tot medio 2025 voorschotelde. Daar plukt PEC nu de vruchten van.

Thomas Beelen op de foto met de al naar Feyenoord vertrokken Thomas van den Belt.
© Pro Shots
Thomas Beelen op de foto met de al naar Feyenoord vertrokken Thomas van den Belt.

Na een indrukwekkend seizoen in Zwolle is er namelijk volop belangstelling voor Beelen. FC Twente zit al de hele zomer achter hem aan. AZ is ook al langer geïnteresseerd en zag met Sam Beukema deze week een centrumverdediger vertrekken.

Ook Feyenoord mengt zich nu in de strijd. De Rotterdammers namen eerder ook al Thomas van den Belt over van PEC en zijn op zoek naar versterking voor het centrum van de defensie, aangezien de huurperiode van Jacob Rasmussen voorbij is en er door onder meer RB Leipzig wordt getrokken aan Lutsharel Geertruida.

PEC wil Beelen echter niet zomaar laten gaan. De club zwaaide met Younes Taha en Van den Belt deze zomer al twee sterkhouders uit, die samen zo’n twee miljoen euro opleverden. De promovendus wil met een zo sterk mogelijke selectie de Eredivisie in en ziet in Beelen een absolute sterkhouder.

PEC Zwolle ziet grote potentie in Beelen, maar begrijpt ook dat een transfer naar de Nederlandse top voor de verdediger interessant is. Naar verluidt verlangt de club rond de drie miljoen euro voor Beelen.

Een tactische blik op de rol van Beelen bij PEC

Onlangs namen we Thomas Beelen al op in deze lijst: 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer T. Beelen
Meer over T. Beelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.