Ook Britse overheid keurt overname Chelsea goed: Tuchel krijgt 230 miljoen

Reacties

Eindelijk lijkt Chelsea van eigenaar te gaan wisselen. Na de Premier League heeft namelijk ook de Britse overheid de overname goedgekeurd. Het consortium van Todd Boehly lijkt daardoor de scepter te gaan zwaaien in Londen.

Ook Britse overheid keurt overname Chelsea goed: Tuchel krijgt 230 miljoen

Na negentien jaar lijkt het tijdperk van Roman Abramovich als eigenaar daardoor definitief ten einde te gaan komen. De Rus werd gestraft vanwege zijn banden met de Russische president Vladimir Poetin, waarna al zijn Britse financiële middelen bevoren werden. Daardoor zal hij ook niet profiteren van de verkoop van de club, die de afgelopen twee decennia tot de meest succesvolle van de wereld behoorde.

Omdat Chelsea onder een licentie van de overheid door kon voetballen, moest de overheid ook goedkeuring geven voor de overname. De Amerikaanse overnamepartij kon de regering echter overtuigen van het plan dat het had, waarmee zo'n vijf miljard euro gemoeid is. Drie miljard daarvan wordt gebruikt om de club in handen te krijgen. De overige liquide middelen worden geïnvesteerd in de club.

Boehly is ook eigenaar van honkbalclub Los Angeles Dodgers en daarom geen totale onbekende in de sportwereld. In de thuiswedstrijd tegen Watford was hij al op Stamford Bridge te vinden. Door een goal in extremis van Ross Barkley sloot Chelsea het turbulente overnameseizoen af met een krappe zege (2-1).

Selectie versterken
Door de overname kan Chelsea zich naar alle waarschijnlijkheid gewoon handhaven in de top van de Premier League. Volgens de Britse kranten The Times en The Telegraph krijgt trainer Thomas Tuchel namelijk ruim 230 miljoen euro om aankomende zomer te investeren in de selectie. Dat bedrag moet Chelsea weer competitief met Liverpool en Manchester City maken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.