Ook Bayern-miljonairs tonen zich solidair: selectie levert salaris in

Reacties

Ook de selectie van Bayern München toont zich in deze tijden van coronacrisis solidair. De spelers van de Duitse recordkampioen heeft net als de technische staf en de directie besloten salaris in te leveren.

Ook Bayern-miljonairs tonen zich solidair: selectie levert salaris in
© Pro Shots

Dat melden meerdere Duitse media. Na gesprekken tussen de directie en de spelersraad is besloten om twintig procent salaris in te leveren, zolang er niet wordt gevoetbald. Op die manier voorkomen de miljonairs dat de crisis gevolgen heeft voor de reguliere werknemers van de club. In het geval van een grootverdiener als Robert Lewandowski gaat het toch om zo'n vier miljoen op jaarbasis.

Inmiddels hebben meerdere Duitse clubs laten weten dat spelers bereid zijn om salaris in te leveren om de gevolgen van de coronacrisis binnen de perken te houden. Zo zijn er ook bij Borussia Dortmund en het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz gesprekken gaande. Maandag bevestigde het Werder Bremen van Davy Klaassen al dat de selectie genoegen neemt met salarisverlaging.

Onlangs haalden de Duitse internationals van Bayern ook al het nieuws door gezamenlijk 2,5 miljoen euro te doneren voor het goede doel. Lewandowski en zijn vrouw gaven op eigen houtje één miljoen euro weg om te helpen in de strijd tegen de coronacrisis, die ook Duitsland in zijn greep houdt. In het land zijn inmiddels 31.260 besmettingen vastgesteld en 132 mensen overleden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.