Barcelona-spelers leveren salaris in om 'coronagevolgen' te beperken

Reacties

De selectie van Barcelona is bereid om salaris in te leveren om de club te wapenen tegen het coronavirus. Aanvoerders Lionel Messi, Sergio Busquets, Sergi Roberto en Gerard Piqué hebben daarover een principeakkoord bereikt met de directie.

Barcelona-spelers leveren salaris in om 'coronagevolgen' te beperken
© Pro Shots

Het voetbal in Spanje en bijna heel Europa ligt stil en dat voelt ook Barcelona in de portemonnee. De Catalanen lopen behoorlijk wat inkomsten mis en dus ging voorzitter Josep Bartomeu op zoek naar manieren om financieel gezond te blijven.

Al snel kwam hij uit bij de grootste kostenpost: de salarishuishouding van het eerste elftal. Barcelona betaalt van alle voetbalclubs ter wereld gemiddeld het hoogste salaris. De loonkosten vormen bij elkaar meer dan de helft van de uitgaven van de Catalanen.

Dit weekend ging Bartomeu het gesprek aan met zijn vier aanvoerders en al snel kwamen beide partijen tot een principeakkoord, zo melden Spaanse media. De spelers hebben toegezegd salaris in te leveren, om zo te voorkomen dat er financiële maatregelen moeten worden genomen, zoals het ontslag van personeel.

Hoeveel de spelers precies gaan inleveren is nog niet bekend, mogelijk worden ze na het verdwijnen van het coronavirus weer gecompenseerd. Volgens Sport probeert de club een regeling te treffen die door andere clubs eenvoudig gekopieerd kan worden.

Eerder deze week werd al bekend dat spelers van onder meer Borussia Mönchengladbach en FSV Mainz 05 eveneens salaris inleveren in de strijd tegen het coronavirus.

De beste Barcelona-spelers sinds 2000
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.