Ook 28 keer geen scheepsrecht: 'Mythe dat Ronaldo goed is in vrije trappen'

Reacties

Ook Cristiano Ronaldo kon zondagavond het verschil niet maken voor Portugal, dat op het EK strandde tegen België. De 36-jarige EK-topscorer aller tijden faalde ook met wat eens als zijn specialiteit werd gezien: de directe vrije trap.

Ook 28 keer geen scheepsrecht: 'Mythe dat Ronaldo goed is in vrije trappen'
© Pro Shots
België
België
1 - 0
Portugal
Portugal

In clubverband verzilverde Ronaldo sinds de start van het seizoen 2017/18 slechts twee vrije trappen, voor het laatst in speelronde dertig van de Serie A-jaargang 2019/20. Namens Portugal was de vijfvoudige Gouden Bal-winnaar in september 2020 tegen Zweden voor het laatst op deze manier trefzeker.

Voormalig spits Ian Wright stelde in zijn rol als ITV-analyticus dat Ronaldo zichzelf een tikkeltje overschat als het aankomt op vrije trappen. 'Hoeveel maakt hij er nou? Eén op de vijftig. Het is een mythe. Als Ronaldo aanlegt, heeft iedereen zoiets van: uitkijken. Maar er gebeurt niets.'

Kijken we alleen naar EK's, dan heeft Ronaldo nul keer gescoord in 28 vrijetrappogingen. Sinds zijn debuut op dit podium in 2004 kwam geen enkele speler ook maar in de buurt van zijn aantal inzetten, zie onder. Inclusief WK's was de Portugese vedette eenmaal trefzeker uit een vrije trap: in 2018 tegen Spanje. Zijn 51 andere inzetten mondden evenwel níet uit in een doelpunt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Portugal
Meer over Portugal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.