Onzekerheid bij Roda houdt aan: miljoenenclaim tegen Korotaev

Reacties

Terwijl Roda JC Kerkrade in de Eredivisie strijdt om lijfsbehoud, zijn er ontwikkelingen in de juridische strijd die aspirant-eigenaar Aleksei Korotaev voert. De Rus die eigenaar wilde worden van de Limburgse formatie heeft een miljoenenclaim aan zijn broek hangen.

Onzekerheid bij Roda houdt aan: miljoenenclaim tegen Korotaev
Aleksei Korotaev (links) met directeur Ton Caanen.

Korotaev is inmiddels op borgtocht vrij, maar zat vorig jaar in een gevangenis in Dubai, omdat financieringsmaatschappij Helin International hem betichtte van het uitschrijven van een ongedekte cheque. De oorspronkelijke eis tegen Korotaev was een kleine achttien miljoen euro, maar inmiddels heeft het bedrijf een nieuwe claim ingediend. Plus rente komt het schadebedrag volgens Helin uit op 25 miljoen.

In totaal lopen er vier zaken tussen Korotaev en Helin, zo schrijft De Limburger. Naast de zaken rond de ongedekte cheque heeft de Russische zakenman zelf ook twee zaken aangespannen tegen het bedrijf. Door deze juridische strijd verkeert ook Roda JC nog steeds in onzekerheid. Directeur Wim Collard had deze week contact met Korotaev en ziet voorlopig geen alternatief voor de geldschieter.

Voor het seizoen 2017/18 zit Roda JC in ieder geval goed. In oktober van het vorige jaar beoordeelde de licentiecommissie van de KNVB de begroting van de Limburgers als voldoende. Roda JC staat momenteel achttiende in de Eredivisie en zal in de tweede seizoenshelft beter moeten presteren om degradatievoetbal te ontlopen. De club hervat de competitie op 20 januari met een thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.