Roda uit gevarenzone na gesteggel met KNVB

Reacties

Roda JC Kerkrade is door de licentiecommissie van de KNVB ingedeeld in categorie 2. Dit betekent dat de begroting van de Limburgers voor het seizoen 2017/18 als voldoende is beoordeeld. Vorig seizoen was dit niet het geval. De overige clubs in het betaald voetbal - met uitzondering van ADO Den Haag - werden ruim een maand geleden al ingedeeld in een categorie.

Roda uit gevarenzone na gesteggel met KNVB

De KNVB nam bij Roda de begroting niet in behandeling, omdat er een onderzoeksrapport ontbrak. Dit rapport kon de Eredivisionist niet overleggen, in verband met een lopende zaak naar mede-investeerder Aleksei Korotaev. Roda ging tegen dit besluit in beroep en werd in het gelijk gesteld, waardoor de licentiecommissie de begroting alsnog in behandeling moest nemen.

Daaruit is dus alsnog een categorie-indeling uit gekomen. Roda - de huidige nummer zeventien van de Eredivisie - verlaat categorie 1 (onvoldoende) en stijgt naar categorie 2. De plek voor zorgenkindjes blijft vooralsnog leeg in Nederland. ADO Den Haag wacht nog op de categorie-indeling. De licentiecommissie moet beoordelen of ADO met de ingediende begroting in staat is het seizoen af te maken. In aanloop naar het indienen van de begroting herzag ADO zijn budget liefst zes keer.

Categorie-indeling 
Categorie 3 (goed)Ajax
 Almere City FC
 AZ
 SC Cambuur
 Excelsior
 Feyenoord
 Go Ahead Eagles
 FC Groningen
 SC Heerenveen
 PSV
 VVV-Venlo
 Willem II
  
Categorie 2 (voldoende)FC Den Bosch
 FC Dordrecht
 FC Eindhoven
 FC Emmen
 Fortuna Sittard
 De Graafschap
 Helmond Sport
 Heracles Almelo
 MVV Maastricht
 NAC Breda
 NEC
 FC Oss
 RKC Waalwijk
 Sparta Rotterdam
 Telstar
 FC Twente
 FC Utrecht
 Vitesse
 FC Volendam
 PEC Zwolle
 Roda JC
  
Categorie 1 (onvoldoende)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.